Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
У що пограти, якщо не можна погуляти
17.11.2021
Поради батькам

Зима, особливо сніжна, особлива пора року для прогулянок. Адже зліпити снігову бабу, побудувати фортецю, поганяти з гірок з червоним рум′янцем на щоках і щирим сміхом  ми можемо лише зимою. Зимові прогулянки прекрасні і корисні, але трапляються іноді погодні умови, які не дозволяють довго бути на вулиці, наприклад сильний вітер, мороз чи мокрий сніг. На зміну активним іграм на вулиці приходять гамірні і веселі ігри вдома.

У що ж ми можемо пограти усією родиною довгим зимовим вечором або в зимову негоду?

 

1. Створити камерну атмосферу з ароматними свічками, сісти затишно вкрившись пледами і почитати разом зимові історії. Хтось один починає і передає книжку по колу тому, хто може продовжити читати. Читайте з емоцією і акцентами, старайтеся «грати роль» голосом. А після читання намалюйте персонажів, або пограйте в крокодила: один гравець показує персонажа з історії, інші намагаються вгадати, про кого мова. При чому показувати можна не тільки героїв історії, показувати можна і явища природи або предмети. Лишень попередньо зорієнтувати.

В адвенті «Святкове містечко»  перший день зими саме з таким оповіданням, в якому багато цікавих ролей і які весело буде показувати. А ще це оповідання чудовий привід більше дізнатися про зиму у різних куточках нашої планети.

 

 

2. Пограти у гру «Бінго!».

Ось така гра є у згаданому адвенті «Святкове містечко».

 

  

 

Такі ігри ви легко можете зробити і самі за будь-якою тематикою.

3. Прикрасити листівками добрих справ свій куточок.

Скориставшись адвентом «Скоро, скоро Миколай», ви отримаєте 20 яскравих, емоційних і добрих листівок. З них можна зробити гірлянду. Ними можна прикрасити полички чи дверцята шафок. Зрештою, дайте свободу фантазії і вона підкаже краще місце для декору.

 

  

 

4. Приготувати смаколики.

Напевне немає нічого смачнішого у зимовий день, ніж гаряча чашка шоколаду й хрустке імбирне печиво. Як приготувати те й інше йдеться в адвенті «Святкове містечко». Спробуйте.

 

 

5. Пограти в лабіринти або кмітливі завдання.

Для цього можна скористатися «Ігровими лабіринтами». У збірничку різні варіанти завдань: лабіринти-загадки і лабіринти-ходилки, судоку, пазли-аплікації, малюнки по крапках. Можна ствердно говорити, що ця активна книжечка зможе зайняти не один вечір різними іграми.

 

 

 

 

6. Залучитися до гри «Прикрась ялинку».

Ця настільна гра для залучення усіх членів родини, незалежно від віку. Навпаки, чим більше буде різновікових учасників, тим цікавішою буде гра для дітей. Розділіться на команди і рушайте ялинковим колом. Виконуйте вказівки ялиночок і спостерігайте за конкурентами. В кого виявилася найошатніша ялинка?

 

 

Гра побудована на поєднанні двох принципів: гри-ходилки і гри-конструктора. Проходячи ігровим полем ви потрапляєте на різні комірки, в яких бачите різні зображення. Здебільшого це ялинки, які або просять їх прикрасити, або дарують подарунки, або пропонують виконати завдання. Іноді за ялинкою ховається вовчик. В такому разі непереливки команді-конкуренту. Обираючи сегменти для прикрашання ви викладаєте їх на основу ялинки. І тут знадобляться ваші стратегічні навички, логічне мислення і уважність. Адже перемагає той у кого максимально грамотно прикрашена новорічна красуня.

Ось так! Навіть зимова негода і подовжена темна пора доби не привід нудьгувати. Прикрасьте оселю веселими книжками й іграми і радісні зимові вечори зігріватимуть вас завжди!

 

Автор проєктів для розвитку і навчання дитини, Наталія Коваль.

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: