Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
“Варіабілі” - гра для гармонійного розвитку дитини
05.11.2019
Поради батькам
Бажаєте гармонійно розвивати дитину змалечку? Навчити її фантазувати, креативно мислити та розширити межі уяви? Але не знаєте як?

У сучасному світі активно набирає обертів авторська АРТ-методика, що бере свій початок з Німеччини. Розробили її Еккаґарт Бушон та Ніні Ґелінґ-Бушон - люди, які безпосередньо пов’язані з мистецтвом, а саме скульптурою та живописом. На її основі були розроблені  розвивальні набори “Варіабілі” (вид-во “Ранок”). Завдяки взаємодії із цими наборами відбувається розвиток образного й асоціативного мислення, активується уява, вивільняється творча енергія.



 
Як же все працює?
Доволі легко. Кольоровий набір учить розвивати уяву. Графічний - фантазувати, а фантазійний - креативно мислити. У кожному наборі “Варіабілі” (вид-во “Ранок”) ви знайдете інструкцію та 4 картки. В такій креативній грі, роз’яснення також незвичайне. У ньому не просто сухо викладено що треба робити та як, а за допомогою креативної інструкції з історіями.



 
Що ж це за картки?
Вони - двобічні. З однієї сторони ви побачите чорно-білі або кольорові зображення, а з іншої - розмальовку. Почніть із кольорових карток. Їх потрібно скласти в одне ціле. Можна прикладати картки одна до одної, щоб сформувався квадрат. А можна, взагалі, накладати їх зверху, збоку, чи домалювати свої. Головне, щоб утворилися певні образи. Нехай малеча бере до рук фарби, пензлики, олівці, фломастери і вивільнить свою фантазію. Це вчить керувати власними асоціаціями та відчуттями. Творіть разом з малечею, як ви самі того бажаєте. Але не забувайте про основне правило - в грі немає правил та обмежень.



 
Які образи шукати?
Кожен знайде в цих картках своє: ракету, чудернацького птаха, зиму, жирафу, море, чи навіть чудовий пейзаж. Тут неможливо помилитися. Всі бачать правильно. Адже в кожного своя уява, фантазія та емоції. Вони не можуть бути в кожного однаковими, кращими чи гіршими. Вони просто свої.



 
Чому ці картки цікаві?
Так незвичайні картки з цікавими та унікальними зображеннями вчать фантазувати, креативно мислити та розвивати уяву. Вони допоможуть вам та вашій малечі поринути в неймовірний світ фантазії. Починати можна з малечею від двох років та запрошувати до гри всіх своїх рідних, бо вікова категорія необмежена. До того ж, цю арт-терапію у своїй практиці використовують психологи та педагоги. ЇЇ можна зустріти в дитсадках, школах, корекційних та розвивальних центрах.



 
Граючи з картками Варіабілі, дитина створює свій світ. Вона пробує знову та знову і кожного разу відкриває для себе щось нове. І це допомагає гармонійно розвиватися. Дитина змалку вчиться мислити нестандартно, фантазувати, сприймати та проявляти свою індивідуальність, не боятися помилитися та бути впевненою у своїх силах.

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: