Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Ведмежа Паддінгтон: нові герої до Нового Року
26.12.2019
Що почитати?
Пригадайте себе малого чи малою під Новий Рік. Мандарини, цукерки, ялинка, подарунки і неодмінно — улюблені новорічні фільми. Які вони? «Сам удома», «Гаррі Поттер», «Грінч викрадач Різдва»… Нам здається, що вони досі актуальні. Але тільки замисліться, перший фільм «Сам удома» вийшов 1990 року! Тож хіба дивно, що наші діти шукають собі нових героїв, здатних на десятки років стати для них символом передноворічної метушні. Гадаєте, ніхто не затьмарить Кевіна чи Герміону Ґрейнджер? Мабуть, ви ще просто не знайомі із ведмежатком Паддінгтоном.
 

 
Ведмежа Паддінгтон — персонаж не новий. Якщо бути більш точними, то йому вже за 60. Адже перше оповідання Майкла Бонда побачило світ 1958 року. І попри те, що ведмежа Паддінгтон став одним із символів Великої Британії, обзавівся безліччю фанатів по всьому світі, пам’яниками, сувенірами та кількома знятими за мотивами його пригод мутфільмами, в українській культурі він, як то кажуть, був широко відомий у вузьких колах.
 

 
Масова популярність прийшла після виходу 2014 року повнометражного фільму «Пригоди Паддінгтона». І хоч у фільмі не йшлося конкретно про Різдво чи Новий Рік, сезон прем’єри (з кінця листопада по кінець січня у різних країнах) зробив його новорічним. Реклама, іграшки, книжки… Паддінгтон захопив любов та увагу дітей. Приблизно тоді ж видавництво «Ранок» випустило першу серію книжок про англійського ведмежа, яка швидко розійшлася по оселях маленьких шанувальників і шанувальниць. Усі були задоволені, адже друковані історії доповнювали та розширювали всесвіт улюбленого героя. До того ж книжка — більш мобільний варіант, який зручно взяти із собою, щоби звернутися до Паддінгтона де і коли завгодно. Що вже казати про можливість засинати під пригоди ведмежа (нагадуємо, що синє світло від екранів шкідливо впливає на сон не тільки дітей, а й дорослих, і вчені радять відкладати ґаджити щонайменше за годину перед сном). Але часто від батьків зринало одне побажання: «От би більше ілюстрацій», адже в цьому книжці важко перевершити фільм.
 

 
І у видавництві не забарилися. До виходу продовження фільму «Ранок» підготував і випустив серію книжок-картинок про ведмежа Паддінгтона. До серії увійшли вісім історій: «На ярмарку», «Художник», «Фруктова веселка», «У зоопарку», «Метушливий день», «Генеральне прибирання», «У палаці» та «Лабіринт із джемом». Перші шість оповідань можна придбати в трьох форматах: велика подарункова збірка; валізка з шістьма окремими книжечками та великі книжки у м’якій обкладинці, по два оповідання в кожній. А от оповідання «У палаці» та «Лабіринт із джемом» можна знайти лише в окремій книжці у м’якій обкладинці.
 

 
Історія Паддінгтона — це той нечастий випадок, коли світова класика отримала нове дихання і стала трендом. Діти по всьому світі заново познайомилися з ведмежам і полюбили його. Паддінгтон — ідеальний герой для новорічних свят: добрий, щирий, смішний та дуже милий. Якщо з якоїсь причини, про нього ще не відомо вашим дітям — зараз найкращий час виправити це.


Анна Булгакова
Редактор  ВГ "Читайка" 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: