Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Вельветовий Кролик»: казка про магію любові
25.02.2020
Що почитати?
Класика, якій майже сто років! Уперше опублікована у 1922 році, казка про вельветового Кролика одразу ж стала бестселером і досі захоплює серця читачів. Із плином часу книга авторки Марджері Вільямс «The Velveteen Rabbit: Or How Toys Become Real» безліч разів перевидавалася, адаптувалася для театру й радіо та навіть екранізувалася! 
 
Про що ця оповідь та чому декілька поколінь батьків обирають її своїм дітям?

Зворушлива історія про перевтілення іграшкового кролика
 
З дитинства ми зустрічаємо у казках дива, що допомагають головним героям перевтілюватися і таким чином досягати своїх мрій. 
 
Казка «Вельветовий кролик, або Як іграшки стають справжніми»  ― це історія одного маленького іграшкового кролика, що мріяв стати справжнім. А почалося все так.
 

 
Одного разу хлопчикові подарували кролика, зшитого з вельвету. Ця річ спершу дуже сподобалася хлопчикові, однак згодом він захопився новими іграшками, забувши про Кролика. 
 
І вуханя закинули у шафу з іграшками: новими і зношеними, механічними і простими, дерев’яними. Майже всі вони зверхньо дивилися на Кролика, адже вважали тільки себе справжніми ― у кожної з них була якась особливість, котрою можна пишатися. А Кролик був звичайним, лишень наповненим тирсою…
 
«Як це ― бути справжнім?» ― запитав якось Кролик у старого Коника, що був наймудрішим з іграшок. І той пояснив: «Бути справжнім ― це не те, з чого ти зроблений. Це те, що з тобою відбувається. Коли дитина любить тебе довго-довго, а не просто грається з тобою, тоді ти стаєш справжнім». І Кролик не полишав надії стати саме таким!
 

 
Якось няня запропонувала хлопчикові взяти у ліжко замість загубленої іграшки Кролика. Це стало зародженням міцної дружби: вони проводили весь час тільки разом. І навіть коли господар захворів скарлатиною, вуханчик постійно спав із ним у ліжку, терпляче зносячи опіки на вельветовій шкурці від гарячого тіла гмалюка. Адже любити ― це не лише гратися разом. Це означає бути поряд навіть тоді, коли надзвичайно потрібен.
 
Після видужання хлопчика лікар звелів позбутися Кролика, адже іграшка була «розплідником» мікробів скарлатини. Опинившись у мішку із мотлохом, вухань неабияк засумував. І тоді з’явилася Фея дитячої кімнати, яка завжди дбала про старі і вже непотрібні дітям іграшки, і ― неймовірно! ― перетворила його на справжнього, живого кролика. 
 

 
Чого навчає казка «Вельветовий Кролик»?
 
Зворушлива та щира філософська казка для дітей та дорослих навчає:
― турботі про близьких і рідних;
― позитивному погляду на зміни (акцентуйте увагу на тому, що кролику спершу також було важко, але потім все змінилося на краще);
― віри в себе і впевненості (якщо дитина сумнівається у власних силах, поясніть, що треба лишень повірити в себе, і все вдасться ― саме так, як повірили у кролика, після чого він став справжнім);
― охайності у використанні речей (можна попросити малюка уявити, що речі, якими він користується, живі і потребують його дбайливого ставлення).
 

 
Написана простою для дітей мовою, книга пояснює вустами мудрого Коника такі поняття, як любов і піклування. А історія Кролика та його дружби із хлопчиком доводить: магія любові існує, і вона здатна творити дива! 
 
«Вельветовий кролик, або Як іграшки стають справжніми» ― видання великого формату із теплими ілюстраціями на кожному розвороті, що стане чудовим подарунком для дітей віком від 3 років і усієї родини.
 
Вікторія Білан
Редакторка ВГ «Читайка»
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: