Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Віршики для родинних вечорів
23.10.2020
Що почитати?
Книга «Віршиків кілька для Назарчика та Матійка» — це справжній калейдоскоп дитячих радощів. І хоча автор Микола Жулинський пише про конкретних хлопчиків — власних онуків,— ці вірші будуть зрозумілі кожній дитині. 
 
Та й дорослому теж, адже всі ми маємо теплі спогади про дитинство: купання в річці, катання на санчатах, знайомство із зухвалою сорокою чи страхітливим жуком-оленем, дружба з хатнім котиком чи песиком. Завдяки таким, здавалося б, звичайним дрібницям дитинство стає щасливим і радісним. І саме про такі моменти йдеться у книжці.
 
 
Вірші Миколи Жулинського лагідні та сповнені любові. А ще чудово доповнені ілюстраціями Оксани Драчковської. Її динамічні, ніби живі малюнки неабияк припадають до душі маленьким читачам. 
 

До речі, ілюстрацій у цій книжці чимало, і кожна займає щонайменше цілу сторінку! Це важливо, адже дітлахи полюбляють роздивлятися картинки, ще й такі кумедні. 
 
 
Оксані Драчковській чудово вдалося зобразити маленькі щоденні пригоди Назарчика та Матійка, оповиті вигадкою й фантазією. Ось ви, наприклад, знаєте, які на вигляд цап-царапки? А котики-лоскотики? Якщо ні, то маєте нагоду порозглядати їх на сторінках книжки. 
 

Цікаво, що автор, Микола Жулинський, є академіком НАН України, професором та директором Інституту літератури ім. Т. Шевченка НАН України. Він написав чимало монографій, літературознавчих досліджень, романів, статей, рецензій і врешті взявся й до дитячих віршиків. 
 
І наостанок — корисна порада: ця книга стане у пригоді під час родинного вечора. Просто гортайте її, читайте віршики, роздивляйтеся малюнки й занурюйтесь у світ щасливого дитинства разом з донечкою або синочком. Приємного читання!
 
Катерина Трофимова,
редакторка ВГ «Каскад_С»
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: