Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Вперед до пригод з героями Ґравіті Фолз
02.07.2019
Що почитати?
Книга-квест «Ґравіті Фолз. Діппер, Мейбл і прокляті скарби Піратів Часу» – спільний проект Видавництва «Ранок та студії The Walt Disney Company. Книга про пригоди улюблених персонажів мультсеріалу «Ґравіті Фолз» – близнюків Діппера та Мейбл – вперше видана українською мовою. Стала хітом продажу на Книжковому Арсеналі-2019 в Києві. Книга-гра, де дитина зможе стати «співавтором». Вперед до пригод!
 
Книга-квест розрахована на дітей старшого шкільного віку. Книга-гра носить переважно розважальний характер. Але є твори з навчальними цілями – від освітлення історичних фактів до духовного розвитку. Пригодницькі книги-квести заслуговують особливої уваги: вони розвивають у дітей увагу, допитливість, креативність, зорову пам’ять, логічне та асоціативне мислення.

 

 
Та що ж це таке – книга-квест? Найголовніша мета таких творів – залучити свого читача до активної участі, стати «співавтором», обрати свої пригоди. Книгу-квест можна читати безліч разів – і з кожним наступним разом сюжет буде побудовано інакше. Тому що це літературний твір, де читач самостійно обирає розвиток подій. Та залежно від того, яке рішення прийме читач після прочитання розділу, він переміщується сторінками хаотично. Тому книгу-квест потрібно читати не послідовно, а в тому порядку, в якому хочеться «побудувати» сюжетну лінію.
 

 
З книгою «Ґравіті Фолз. Діппер, Мейбл і прокляті скарби Піратів Часу» читачі поринуть у неймовірні пригоди в жанрі квест. З улюбленими мультгероями – близнюками Діппер і Мейбл із загадкового містечка Ґравіті Фолз – кожна дитина зможе пережити дивовижні пригоди, стане учасником фантастичних захопливих історій, і навіть зможе подорожувати у часі!
 
Головний герой Блендін – мандрівник у часі – шукає легендарну скарбницю Піратів Часу. Він потребує допомоги Діппер і Мейбл... а також допомоги читачів! Цю невгамовну трійцю чекають запаморочливі та небезпечні пригоди в майбутньому та в минулому. Вони побувають і на Дикому Заході, і попадуть в Середньовіччя. Будуть грабувати поїзд, як справжні бандити з вестерна, та зустрінуться з драконом у печері. Тут можна вибрати будь-який шлях розвитку подій із багатьох існуючих і пережити безліч пригод. А наприкінці кожного розділу саме читач вибере, куди друзі вирушать далі і що робитимуть. Тільки обережніше зі своїм вибором, адже можна привести близнюків не тільки до скарбів, а й туди, звідки зовсім немає виходу. Наприклад, у тупик часу...
 

 
Кожен хід сюжетної лінії був ретельно продуманий автором, адже мандрівки у часі – задача не легка. Задоволення від процесу пошуку виходу зі складних ситуацій неймовірне! Батькам також буде корисно зануритися у пригоди цієї авантюрної історії. А якщо ще й влаштувати змагання за звання найкращого шукача скарбів, то квест перенесеться зі сторінок книги в реальність!
 
Зазвичай останній розділ книги – це фінал. Але деякі автори включають кінцівку до середини книги, щоб не було спокуси дізнатися чим все ж таки закінчиться історія. Цікаво, де заховався фінал у книзі «Ґравіті Фолз. Діппер, Мейбл і прокляті скарби Піратів Часу» від Видавництва «Ранок»?
 
Це – книжка-квест! Подорожуйте часом разом із нами!
 
Євгенія Осьмачко,
провідна редакторка 
відділу «Disney книги»
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: