Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Як дитині потоваришувати зі своїм тілом та емоціями?
16.06.2021
Що почитати?

У житті будь-яких батьків настає момент, коли дитина починає ставити запитання про своє тіло. Навіщо ми дихаємо? А як ми дихаємо? Чому очима ми бачимо, а вухами чуємо? І мільйон інших. До цього ще додається перше розпізнавання емоцій. Чому ми кричимо та сердимося? А чому усміхаємося, коли нас гріє сонечко або обіймає мама?

Усього 20 або 30 років тому більшість батьків навіть і не замислювалися про те, що дитину потрібно виховувати не просто розумною та порядною людиною, а й емоційно стабільною, емпатичною, такою, що вміє розпізнавати і називати свої емоції. Розвивати емоційний інтелект так само важливо, як і розумові здібності. Інакше недостатньо розвинута емоційна сфера починає гальмувати інтелектуальну.

Книги із серії «Дітям про інтимне» стануть надійними помічниками в пошуку відповідей на запитання вашого малюка про його організм та емоції.

Як доступно розповісти дитині про тіло, про основні принципи гігієни та її важливість? Про це йдеться в книзі «Усе про твоє тіло». Наприкінці кожного розділу є запитання, на які малюк повинен дати відповіді, щоб навчитися самостійно доглядати за своїм тілом та любити його.

Перші почуття та яскраві емоції, встановлення власних кордонів, коли можна говорити «так», а коли варто відповісти «ні» і не пустити у свій особистий простір «чужака» — про все це ви прочитаєте в книзі «Так і ні. Почуття». У ній також змодельовані різні ситуації, які виникають у дітей під час спілкування з близькими людьми, однолітками або незнайомцями.

Обидві книги написані з гумором, легкою та зрозумілою для малюків мовою. Яскраві ілюстрації допоможуть розібратися, як працює наш організм і як відрізнити емоції — злість від смутку, радість від задоволення. Малюк навчиться основам етичної поведінки в суспільстві. Зрозуміє, де закінчуються його особисті кордони, а де починаються кордони іншої людини, порушувати які не варто.

Для дитини здатність розпізнавати свої емоції та керувати ними — це запорука щасливого життя та гармонійних відносин з навколишнім світом.

 

Авторка статті

Анастасія Родоманська

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: