Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Як не звихнути мізки під час вивчення мозку
10.01.2022
Що почитати?

Я не знаю, як саме ви уявляєте дитячий нон-фікшн, але книга доктора Ліама Дрю «Карколомний мозок» — абсолютно унікальний, ідеальний нон-фікшн для дітей.


 

По-перше, сам предмет, який досліджує у своїй книзі доктор Дрю, викликає захоплення, захоплення і ще раз захоплення. Адже йдеться про наш мозок — найважливішій і водночас найзагадковіший орган, що ховається всередині людського тіла.


«Дехто вважає, що мозок — найскладніша річ у Всесвіті!
Ми розповімо, з чого складається мозок, як він працює і як робить тебе тобою. Усе, що відчуваєш, бачиш, чуєш, смакуєш і нюхаєш, залежить від його сигналів. Він контролює твої рухи й відповідає за кожну емоцію. Щастя й сум, гнів і радість, страх і любов народжуються саме в мозку.
Усі людські мозки схожі, але кожен із них – унікальний. 
Мозок — центр керування твоїм тілом. Він збирає інформацію про довколишні події, обробляє її й контролює реакції організму.»   


Ліам Дрю, «Карколомний мозок»


 

По-друге, форма книги розрахована на сучасного юного читача, якому важко всидіти за книжкою довго, тому інформацію йому краще подавати невеликими фрагментами в супроводі купи малюнків. 


«Карколомний мозок» створено саме за таким принципом, але це точно не книжка на один вечір. Адже інформації тут чимало, вона різноманітна і, ладна заприсягтися, стане відкриттям і для більшості дорослих, не лише для дітей.


Ну правда, чи багато з нас знають, що найдовший аксон у нашому тілі тягнеться від великого пальця ноги до основи мозку? А скільки з нас узагалі знають, що воно таке — аксон? 


 

По-третє, «Карколомний мозок» варто поставити на полицю з тими книгами, які здатні зародити у вашій дитині не просто любов до читання, а більше — любов до отримання нових знань, любов до процесу навчання, ось що! Власне, людський мозок любить вчитися.


«Мозок може навчитися дуже багатьох складних штук. Нові знання він отримує, утворюючи між нейронами синапси, що поступово міцнішають у міру використання!»


Ліам Дрю, «Карколомний мозок»


 

А четверте, п’яте, шосте і двадцять дев’яте полягає от у чому. Книга «Карколомний мозок» здатна пояснити дитині, як функціонує вона сама, люди та тварини, які її оточують, і, загалом, цілий світ. Яким чином усередині нас зароджується страх і що таке інстинкти. Чому люди старішають і що таке свідомість. Де виникають емоції й чим глибокий сон відрізняється від поверхневого. Що відповідає за наші реакції, почуття голоду, симпатії й фізичні рухи. Усе це та безліч іншої інформації — наукової, доказової, викладеної зрозумілою мовою — у книзі Ліама Дрю «Карколомний мозок».


 

«На роботу мозку впливають закодована в ДНК інформація й життєвий досвід. Щоб зрозуміти, як складно буває деяким людям, корисно знати, якими різними можуть бути наші мозки».
Ліам Дрю, «Карколомний мозок»

 

Письменниця, драматургиня

Юліта Ран

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: