Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Як пережити апокаліпсис? Знають герої серії «Останні підлітки на Землі»!
06.05.2020
Що почитати?
А чи замислювалися ви над тим, що робитимете у випадку апокаліпсиса? У постапокаліптичному бестселері «Останні підлітки на Землі» від автора Макса Бралльє розповідається про те, як діти виживали в умовах нашестя зомбі та монстрів. В усьому світі надруковано вже понад 2 мільйони примірників кожної частини, а тепер серія підкорює і українських читачів!


Головний герой і нова реальність: хто кого?
 
Дороги, магазини і будинки розтрощені. На вулиці немає нічого і нікого, окрім зомбаків, мострів і ліан, що обплутують будинки, як у джунглях. Це Монстр-Апокаліпсис. 

Звичайний підліток-сирота, який намагається вижити в нових умовах. Це Джек Салліван. Що про нього відомо? 
Раніше він:
 
не був ані героєм, ані крутим хлопцем і точно не бився з монстрами;
тинявся прийомними родинами, де навіть не встигали запам’ятати імені хлопця; 
нудився від життя у маленькому містечку Вейкфілд, де ніколи нічого цікавого не відбувалося. 

Джек один з небагатьох, хто не загинув. І ба навіть став сильнішим. Він постапокаліптичний герой, що мешкає у «непереможній піднебесній фортеці» ― у вдосконаленому будиночку на дереві.

 

Тепер найперше, чого прагне хлопець, ― це вижити. Потім ― знайти свого найкращого друга Квінта, що зник після нашестя монстрів, і врятувати Джун дель Торо ― дівчинку, яка подобається Джеку і яка сто відсотків потребує допомоги.
 
Але як знайти чи врятувати когось, коли навіть не можеш просто вийти на вулицю за продуктами, бо на тебе полюють зомбі та монстри? Потрібно мати хоча б якесь спорядження для захисту. 
 
Тому Джек не полишає будиночка без Луїсвільського різака ― гострого уламка бейсбольної бити, щоб розсікти монстра; ручних гранат із грейпфрутовим соком, щоб засліпити ворога; та хокейної ключки, якою можна відбиватися від зомбі.
 
А щоб не закрадалися сумніви у героїзмі, Джек веде список Досягнень постапокаліптичної епохи, куди вписує обов’язкові для виконання завдання і підкріплює їх фотодоказами.
 


 
Постапокаліптична команда: хто вони?

Квінт Бейкер ― найкращий друг, якого Джек врешті знайшов. Квінт завжди придумує нові пристрої і проводить досліди, тож його вклад у команду ― Біґ-Мама, багатофункціональне постапокаліптичне авто, і крик-машина  для відволікання зомбі.
 
Дірк Севедж ― головний задирака школи у минулому, а тепер Сильні М’язи у команді підлітків. За умов нашестя мертвяків хлопці вирішили забути минулі образи та потоваришувати, щоб об’єднати сили.
 
Джун дель Торо ― редакторка газети у середній школі у минулому і наразі єдина дівчинка-воїн у команді. За версією Джека ― після Монстр-Апокаліпсиса вона чекала на спасіння. Насправді ― врятувала компанію хлопців від зомбокулі і приєдналася до них за умови, що до неї не ставитимуться як до «дівчини у біді».
 
Ровер ― монстр. Так, вам не почулося. Але це дружелюбний монстр, через що Джек забрав його до себе як домашнього улюбленця.

Фішки серії:
 
1. Сюжет, що «не відпускає» читача до останнього: жахливі монстри, армії зомбаків, масштабні битви і несподіванки ― це все чекає на тебе!
2. Крутезні малюнки у стилі коміксів майже на кожному розвороті.
3. Сучасний гумор.
4. Компанія Netflix екранізувала серію, тому під час читання прискіпливі читачі зможуть порівнювати сюжет книги і мультсеріалу.
 
Серія «Останні підлітки на Землі» складається з п’яти книг. І три перші частини вже вийшли друком українською! А ви досі не знаєте, чим зайняти себе під час карантину?)

 
Вікторія Білан,
Редакторка ВГ "Читайка"

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: