Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Як приборкати дракона-3»: «драконяче-вікінгова утопія», що втілена у книжках
29.03.2019
Що почитати?
Тільки-но з великих екранів зійшов повнометражний анімаційний фільм «Як приборкати дракона-3. Прихований Світ», як на полицях магазинів вже з‘явилися книжки з улюбленими героями трилогії.
 
У центрі сюжету  давні друзі – ватажок Берку Гикавка та його хоробрий дракон Беззубик – яким на заваді стає жорстокий ворог. Мисливець на драконів Гримчак зробить усе можливе, аби заволодіти рідкісним видом драконів – Нічною Люттю. Щоб захистити свій дім та друга, хоробрий вікінг та його вірний дракон вирушають на пошуки Прихованого Світу.
 

Художні перекази сюжету (вперше українською мовою), стануть у пригоді батькам, адже діти із задоволенням читатимуть їх самостійно. А в наш час, коли ґаджетами володіють навіть дошкільнята, батькам важко відволікти увагу дітей від телефона чи планшета. Але ми знаємо, як залучити дитину до читання.
 
Книжки замість ґаджетів. До читання дитину можна залучити саме завдяки ґаджетам. Так, це можливо! Наприклад, завантажте на телефон або планшет мобільний додаток Forest. В ньому встановіть період, на який потрібно забути про телефон, в цей час на екрані буде рости дерево. Якщо дитина вийде з додатка, то деревце зав‘яне. Таким чином, на час, коли зростатиме дерево, дитину можна залучити до читання. Поки малюк читає або розв‘язує домашнє завдання, можна виростити цілий ліс.
 

Звичка читати книжку. Відомо, що будь-яка звичка формується 21 день. Візьміть за правило приділяти читанню 10 хвилин щодня, і вже за три тижні ви зможете збільшити час за книжкою до півгодини.
 
Закладка – дуже потрібна річ. Яскрава закладка з улюбленим персонажем, або закладка-іграшка не тільки допоможе заощадити час на пошуку потрібної сторінки, а й спонукатиме дитину скоріше відкрити книжку.
 
Перерва на танці. Оптимальний час для безперервного читання – 20-30 хвилин. Навіть якщо від книжки неможливо відірватися, потрібно робити перерву – 2-3 хвилини кожні півгодини. Найкращий спосіб – фізична активність. Пострибайте, потанцюйте, пограйте разом з дитиною. І можна продовжити читання.
 
Різноманітні жанри. Сміливо змішуйте жанри книжок: оповідання, казка, енциклопедія, тощо. По-перше, це цікаво. По-друге, – розширює кругозір дитини.
 
Переказ. Аби найкраще запам‘ятати книгу треба розповісти про неї друзям. Так дитина повторює прочитане й краще запам‘ятовує зміст книжки.
 
Власна аудіокнига. Це досить цікаве завдання і дитина з радістю його виконуватиме. Найулюбленішу книгу малюка розподіліть за ролями та запишіть на диктофон. Залучіть всю родину. Таким чином дитина буде знов і знов повертатися до улюбленої книжки.
 
Науковці стверджують: читання не тільки розвиває грамотність, кругозір та мислення, а й формує особистість маленького читача, його характер, здатність знаходити рішення у різних ситуаціях. Покваптеся потрапити у фантастичний світ «драконяче-вікінгової» утопії та шукайте історії за мотивами мультфільму «Як приборкати дракона – 3. Прихований Світ» від Видавництва «Ранок» на полицях магазинів.


Євгенія Осьмачко
Провідний редактор 
відділу «Disney книги»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: