Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Як змайструвати старшого брата»: ідеальний посібник з анатомії людини для усієї родини!
02.09.2020
Що почитати?
Тіло людини — це неймовірно складна і цікава система. 
Існує безліч дитячих книг про анатомію на будь який смак і вік: від класичних енциклопедій, ілюстрованих атласів, книжок-картинок до яскравих і стислих видань з інфографікою. Здавалося б, чи можна ще щось вигадати?.. Можна! 
 
Раджу погортати незвичайну, величе-е-езну за форматом і напрочуд змістовну книгу «Як змайструвати старшого брата» від французької авторки Анаїс Вожеляд. 
 
 

Сюжет
 
Ця книга поєднала в собі неординарний сюжет з детальними ілюстраціями та схемами. Головна героїня книжки — спритна маленька дівчинка Сьюзі. У неї вже є молодша сестричка, але дівчинка мріє про старшого брата. Тому вирішує його змайструвати. Так-так, саме ЗМАЙСТРУВАТИ. Втілити мрію дівчинки допоможуть іграшки і Крокодил — великий знавець анатомії.

Наші герої конструюють із підручних матеріалів різні системи органів: 
Кістки і суглоби 
Сухожилля і м’язи
Нерви 
Очі, вуха
Рот і язик; ніс; шкіру
Мозок та органи чуття
Зуби, шлунок, печінку, жовчний міхур, кишківник
Кров, серце, артерії, вени
Легені
Нирки, сечовий міхур, статеві органи
Ще трохи шкіри
Волосяний покрив та нігті
 
 
Анатомія і DIY-книга
 
На перший погляд здається, що це зворушлива історія з кумедним сюжетом, але далі, сторінка за сторінкою, вона перетворюється на справжній науковий посібник! Такий, від якого буде в захваті не тільки дитина, а й дорослий, і навіть студент-медик або лікар! Адже в цій гігантській книзі купа деталей, веселих діалогів і серйозних наукових фактів. 
 
«Як змайструвати старшого брата» — це не тільки посібник з анатомії, а й посібник з майстрування, DIY-книга (з англ. DIY від Do It Yourself — «зроби це сам», популярна сьогодні культура навчання корисним навичкам під час створення певного виробу). Сьюзі та її друзі в процесі анатомічних відкриттів використовують планки, дроти, клейкі стрічки, гумові рукавички… Тут проводяться нюховий, смаковий, звуковий експерименти! Тому книжка стане знахідкою як для школярів, так і для вчителів біології, які шукають ідеї для пояснення матеріалу на уроках. 
 
 
Гігантський комікс 
 
На графічному рівні Анаїс Вожеляд запозичила багато елементів із коміксу: 
Авторський текст — блок з історією, який супроводжує кожен розворот. 
У «бульбашках» оформлені репліки персонажів книги. 
Не обійшлося і без звукових ефектів — слів, написаних великим нестандартним шрифтом, який відображає на малюнках звуки. 
Покадрове оформлення сторінок, яке ілюструє динамічний сюжет і не дозволяє читачеві засумувати. 
 
 
Висновки 
 
Чи впораються Сьюзі та її друзі? Чи вдасться дівчинці змайструвати старшого брата і найголовніше — оживити його та змусити ходити? Ця історія претендує на щасливий фінал.
 
Ви точно не зможете прочитати цю книжку за один раз і повертатиметеся до неї знову і знову. Її цікаво гортати, розглядати і читати усією родиною. Окрім того, таку гігантську книгу приємно дарувати! 

 
Єжела Ірина
провідна редакторка ВГ «Енциклопедії» 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: