Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Які книжки брати із собою в дорогу, якщо подорожуєш із малюком?
28.06.2019
Поради батькам
Науково доведено, що подорожуючи дитина краще розвивається, ніж сидячи вдома чи відвідуючи дитсадок або школу. Адже поїздка для малечі — це цікаві події, яскраві емоції, новий досвід. Але щоб у малюка залишились найкращі враження від подорожі і щоб мандрівка сприяла розвитку певних навичок дитини, дорослі мають заздалегідь подбати про деякі організаційні моменти. 
 
Один із найважчих етапів подорожі для дитини — це переїзд або переліт. Черги на потяг чи автобус, проходження контролю та оформлення документів у аеропорті і навіть поїздка у автомобілі можуть здатися малюку вічністю. Тому, аби він не нудьгував у дорозі, потрібно заздалегідь зібрати всі потрібні речі, щоб організувати дозвілля: олівці, блокнот чи альбом для малювання, розмальовки, книжечки з наліпками. Головне правило тут — забагато не буває! Чим більше ви візьмете із собою цікавих матеріалів, чим різноманітніші вони будуть, тим легше ви зможете організувати дозвілля малюка й не дати йому сумувати чи вередувати.
 
 
Рекомендуємо добирати видання для мандрівок за такими критеріями:
 
  • можливість прикладного використання. Звичайну книжку може набриднути читати. А ось розмальовки, видання з наліпками й різними інтерактивними завданнями завжди цікаві дітям. Тому мастхев у подорожі з дитиною — блокнотики з інтерактивом, що не дадуть засумувати малюку;
     
  • інтерес для дитини. Всі дітки різні. І ніхто не знає так, як ви, які саме завдання зможуть зацікавити вашого малюка. Тож беріть книжки з яскравими зображеннями та цікавими завданнями. А ще краще — дозвольте дитині самостійно обрати ті книжки, які вона захоче взяти з собою в поїздку;
     
  • зручний формат, мінімальна вага. Краще взяти декілька невеличких книжок за різними темами, з різноманітними завданнями, ніж одну-дві великі книжки. Дітям потрібне різноманіття матеріалів для дозвілля. Забезпечте їм хоча б п’ять різних книжок чи блокнотів, щоб вони могли обирати. 
 
 
Пропонуємо зупинити вибір на книжечках серії «ДжоIQ. Візьми із собою в дорогу». До неї увійшло 20 блокнотів із різноплановими завданнями для діточок від 3 до 9 років, що не дадуть малюкам занудьгувати в дорозі. Тут є цікаві кросворди, судоку, тренінги з наліпками, розмальовки, інтерактивні вправи тощо. Захопливі завдання кожної книжечки допоможуть дитині провести час весело і з користю та одночасно сприятимуть розвитку дрібної моторики, пам’яті та уважності, формуванню каліграфічних навичок,  тренуванню акуратності й посидючості. Багато книжок із серії сприяють підготовці дитини до школи. Деякі ж (наприклад «Цікаві завдання для справжньої принцеси») — просто знахідка для учнів початкових класів!
 
 
Обравши книжечки, не забудьте взяти з собою кольорові олівці. Запропонуйте малюку самостійно зібрати все, що йому потрібно для подорожі (блокноти, олівці, солодощі, воду, серветки) й допоможіть скласти речі у невеличку сумку. Це буде його власний багаж, так він відчує себе справжнім мандрівником.
 
І на останок нагадаємо вам про найголовніший лайфхак, що мають пам’ятати всі батьки: дитина — це ваше дзеркало. Як ви ставитеся до поїздки (переїзду/перельоту), так дитина й почувається. Якщо тато чи мама нервує, говорить «скоріш би це пережити», метушиться, то і дитина почуває себе занепокоєно. Відповідно, у стриманих батьків — спокійна дитина. Саме від вас залежить, наскільки приємною і гарною буде для малюка подорож. Саме ви, коли дитина дещо втомиться, можете зацікавити її новою книжечкою й зробити найдовший переїзд цікавим та захопливим!
 
Проводьте кожну подорож із задоволенням! Приємних вражень, гарного настрою та веселого дозвілля вам і вашим малюкам!
 
Олена Ольховська,
редакторка ВГ «Кенгуру»
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: