Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Якими бувають наліпки?
05.02.2021
Поради батькам

Дозвілля покликане розважати, наповнювати нас емоціями і творчою енергією. Інколи дозвілля стає грою, яка розвиває дуже корисні вміння, що пізніше дитини застосує уже вивчаючи різні науки.

Одним із найбільш популярних і улюблених видів ігрового доповнення є наліпки. Чи знаєте ви, що наліпки доволі молодий винахід. Почалося все у 30-х роках минулого століття із спроби придумати, як кріпити етикетки на товар, щоб привернути увагу покупців. Технології, які винайшли в той час і сьогодні застосовуються при виготовленні різноманітних видів етикеток та рекламної продукції. Стікери, до яких ми вже всі звикли в наборах та книжках, з′явилися дещо пізніше, в 70-х роках минулого століття. На базі вже існуючого клею для скотчу розробили новий матеріал, який міг кріпитися на будь-які поверхні. Проте не зразу ризикнули застосувати винахід і надрукувати наліпки. Коли врешті компанія наважилася, стікери відразу стали найбільш популярним товаром. І свою популярність не втратили і сьогодні.

Чому так подобаються наліпки дітям? Бо з їх допомогою дуже швидко досягається результат: ось нічого не було на аркуші, раз — і вже з′явилася картинка.  І з одноколірного аркуш стає різнокольоровим. Ось не вистачало предмета на картинці, раз — і він вже на малюнку.

Як же ми можемо використовувати цей простий винахід для яскравого і пізнавального дозвілля?

Спосіб 1

Фарбувати. Не кожен вміє змішати і наносити на малюнок фарби так, щоб утворювався чарівний градієнт. А наклеїти наліпки в заданому порядку зможе кожен. І завдяки цьому утворюється чарівна картинка.

 

«Стікеркартинки»


Спосіб 2
 
Конструювати. Складати різні картинки з фігур можна і за допомогою наліпок. І водночас вивчати послідовність дій. Це просто магія, коли на ваших очах проста крапка перетворюється на впізнаваний предмет, складений із кругів, овалів, трикутників, квадратів. Виявляється у форми своя живописна мова.

 

«Склади картинку з наліпок»

 

Спосіб 3

Доповнювати. Наліпки є хорошим інструментом у розвитку просторової орієнтації та процесів логіки. Саме через властиву їм особливість швидкого результату і такого ж переконання — результат досягнуто вірно.

Уважно слухайте завдання, подумайте, де і яку наліпку наклеїти, розміщайте картинку. От вам і тренування уважності, дрібної моторики, орієнтування на аркуші.
 

«Заняття з наліпками для уважних вушок» «Логіка з наліпками»


Спосіб 4

Навички самоменеджменту. Звучить складно? Це звичайне вміння планувати власні дії: позначити, щоб не забути. Наліпка це робить швидко і красиво. І ви точно не забудете про день народження близької людини, улюблене свято, очікувану подорож, важливу справу. Процес наклеювання вже фокусує у вашому мозку значимість події.


   

«Календар з наліпками 2021рік»
 

Спосіб 5

Класний настрій. Наліпки добре допомагають нагадати,а ще підняти настрій і налаштувати на продуктивний стан. Достатньо глянути на смішного котика, який підморгуючи муркоче «Привіт! Ти чудовий!»  У відповідь на усмішку ми теж усміхаємось, і от уже не такий похмурий день.


«Practice Set. Здоров’я та безпека»

З наліпками безумовно весело і легко, а ще — корисно, цікаво і натхненно! Тепер ви знаєте і про це.


З побажаннями радісного дозвілля, АРТродина


Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: