Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
"Жахлива книжка" — книга, що допомагає долати дитячі страхи
27.06.2019
Поради батькам
Страх притаманний усім. Він буває різним і починається ще в дитинстві. Надмірна вразливість, лякливість, тривожність, фантазування – це цілком природні етапи дорослішання. Маленька людина пізнає світ поступово, і кожен новий крок несе нові емоції та вмикає захисні механізми. Саме тому дорослим не варто заперечувати дитячі переживання і страхи. Діти не можуть не боятися. Але важливо, щоби всі вікові страхи залишалися у відповідному «віковому діапазоні», а не перекочовували до дорослого життя. 
 
Подолання страху починається з визнання його існування. Ця обов'язкова умова допоможе змінити ставлення до нього. Психологи рекомендують кілька способів роботи з дитячим страхом. Найдієвішими визнано арт-терапію та читання. Щодо останнього, то книжка постає своєрідним провідником до світу страхів. Вона демонструє їх зусібіч, висвітлюючи ймовірні слабкі місця. Якщо в дитини з’явилося бажання почитати щось страшненьке, значить вона готова помірятися силою зі своїми страхами. 
 
 
Цьогорічна новинка «Жахлива книжка» допомагає приборкати страхи. Читаючи, дитина несвідомо ототожнює себе з героями, проходить випробування разом із ними і заразом–долає внутрішні та зовнішні перешкоди. «Жахлива книжка» - це вісім страшно напружених історій про несподівані події та явища. У кожній із оповідок страх трансформується і постає у кількох іпостасях. Юний читач остаточно переконується у тому, що страхи подоланні. “Жахастики” для цієї книжки написали автори різного віку, які, до того ж, працюють в різних літературних жанрах. Це додає збірці унікальної багатошаровості. 
 
 
На сторінках «Жахливої книжки» заховано страшні секрети. Так, перекладачка і авторка підліткового фентезі Мія Марченко ділиться моторошною історією про чорні тюльпани, що ростуть на закинутому сусідському подвір’ї та не дають спокою двом дівчатам. Інший знаний автор-фантаст Володимир Арєнєв розповідає жахастик з відомим сюжетом про домовинку на коліщатках.  Але фінал письменник пропонує доволі оптимістичний. В історії журналістки та перекладачки Лариси Андрієвської читачі ближче познайомляться з потворами, що ховаються під ліжком. Наймолодша авторка збірки, талановита літературна оглядачка Іванка Кравцова лякає кривавими слідами загадкового Куку, але не варто завчасно кричати зі страху. Оповідка казкаря й ілюстратора дитячих книжок Йожа Коцуна присвячена уявним друзям. Діти часто використовують такий специфічний «прийом» для свого комфортного існування у певних незручних обставинах. Особливо схильні до цього діти з добре розвиненими творчими здібностями та уявою. 
 
 
Персонажі жахастика Йожа Коцуна – дівчинка зі щупальцями, хлопчик зростом трохи вище кота й горбань–зовсім не потвори, а діти, які вчаться пристосуватися до навколишнього світу. Письменниця Слава Світова розповідає про загадкову карликову відьму. Дивакувата бабця мешкає на Подолі і вештається біля занедбаних будівель, шукаючи безпритульних котів. Але дійсність виявиться далекою від відьмацької. Звісно, в збірці не обійшлося без привида. Ним страшить автор низки кумедних  історій для дітей, відомий поет і журналіст Юрій Нікітінський. А письменниця Марія Артеменко пропонує символічну історію про те, чому корисно виходити за межі свого яблука. Розібратися у цьому допомагають невипадкові герої–два черв’яки. 
 
 
І наостанок іще один секрет для читачів - «Жахлива книжка» захоплює одразу, починаючи з попередження на обкладинці: надто вразливим і лякливим читати заборонено! А заборонений плід, як відомо, найсолодший. 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: