Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Знайомтеся – кліщ Дімон!
27.01.2021
Що почитати?
Уже традиційно тексти Юрія Нікітінського вирізняються авторським гумором та безпосередністю. Тому варто одразу попередити – готуйтеся до реготу, читаючи це видання.
 
  
Книжка «Міцна дружба Дімона» містить історії про народження і непросте життя не абикого, а товстошкірого кліща Дімона. Всі історії – невеличкі за обсягом, але кожна містить своєрідний філософський висновок, таку собі «життєву мудрість Дімона», як от: чим вище заберешся, тим болючіше падати, краще зайвий раз промовчати, ніж дурницю ляпнути, на колір і смак товариш не всяк, тримати ніс за вітром і при нагоді зриватися в незнані землі та ін. 
 

Попри шкідливість кліщів, Дімон постає доволі симпатичним персонажем – розсудливим, добрим, часом безтурботним, а часом – дуже романтичним. А ще він грає на гавайській гітарі «укулеле», вболіває за «Динамо» і любить гриби, тобто грибників. Саме завдяки Дімону можна дізнатися, що буде, якщо переплутати людину з восковою фігурою, напитися крові дуже доброї людини, заповзти на баскетболіста команди «Будівельник» та багато інших цікавинок про кліщів. 
 

Дімон часто потрапляє в ситуації, подібні до людських. Це особливо помітно у його стосунках із коханою Демоною та дружбі з клопом Семеном. Якось, наприклад, Семен слухав блюз – «це коли хорошому клопові погано» й міркував про власну самотність. Але друзі його підтримали ще й зі клопичкою Симоною познайомили. Пригода завершилася хепіендом і веселими танцями. Крізь призму гумору та іронії письменник транслює життєві історії кожного з нас.  
 
Формат книжки дозволяє читати її на розсуд читача – чи то як повістинку, чи то як збірку пригод про кліща, чи то як окремі анекдоти про Дімона. У кожній домашній бібліотеці повинна бути бодай одна смішна книжка. «Міцна дружба Дімона» Юрія Нікітінського – саме така! 
 

Марія Артеменко
 
 
 
Товари з цієї статті
-50%
Міцна дружба Дімона
Нікітінський Ю.
170,00
85,00
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: