Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Знайомимося з шедеврами весело
09.10.2019
Що почитати?
У якому віці людина здатна сприймати та розуміти мистецтво?  Сприймати – у будь-якому! Розуміти – майже у будь-якому. Думка про те, що осягнути мистецтво здатні лише сноби, власне митці та вузькопрофільні спеціалісти давно вже морально застаріла. Тут, звісно, усе залежить від індивідуальних особливостей малюка. Проте якщо взяти загалом, то в 5-6 років починати вже не тільки можна, а й потрібно. Адже ви помітили, що зараз з’являється все більше видань, які знайомлять дітей зі світовими шедеврами?


 
І не дивно, критеріїв успішної людини стає дедалі більше.  Тож готуйте вашу дитину не лише до володіння англійською на рівні «advanced», а й до того, що слід бути культурною та освіченою особистістю.
Окрім того, ця тема стала особливо актуальною після появи «безвізу», коли подорожувати стало простіше. Уявіть, як цікаво прочитати про Колізей у книзі, а потім побачити його в реальному світі!  Все ж таки сучасним дітям поталанило – стільки можливостей, що тільки встигай користатися.



Книги «33 найвідоміші картини та скульптури» та «33 найцікавіші споруди» якнайкраще пасують для знайомства з історіями створення шедеврів, цікавими фактами з життя митців і загалом мистецтвом.
Що крутого в цих книгах?
   1. Книгу написано так, щоб дитині було просто її зрозуміти.
Один із тих випадків, коли батькам не потрібно виконувати одночасний переклад «людською мовою». Хіба не чудово?
   2. Ілюстрації дуже приємні й гарні.
Викликають виключно позитивні емоції та бажання порівняти з оригіналом.
   3. Харизматичні герої.  

А ми з вами знаємо, як діти полюбляють, коли інформацію їм оповідає хтось цікавий. Підказка: за допомогою їхніх жартівливих (і не тільки) діалогів, читання дуже просто перетворити на обговорення.



До речі, книга має ще одну вагому перевагу: читати її цікаво і малечі, і дорослим. Ось лише кілька запитань, відповідь на які ви дізнаєтеся, гортаючи сторінки:
   Якого кольору була Ейфелева вежа, коли її щойно побудували?
   Хто, за легендою, зможе завершити Храм Спокути Святого Сімейства в Барселоні?
   Яку картину називають «північною Моною Лізою»?
   Що відбувається у шестигодинному фільмі «Сон» Енді Воргола?
   Чому похилилась Пізанська вежа?


Щиро вірю, що книги «33 найвідоміші картини та скульптури» та «33 найцікавіші споруди» посіють цікавість до мистецтва не в одній дитячій голівці. Так що читайте, зацікавлюйтесь і вірте у своїх донечок та синочків! Хтозна, можливо для когось із маленьких читачів саме з цих книг почнеться шлях до створення власного світового шедевра?



Катерина Трофимова
Редакторка відділу Каскад

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: