Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Зимові книжки. «Що заховано в Лапландії?» та «Що приховує Різдво?»
03.01.2020
Що почитати?
 
«Різдво — не пора року. Це почуття».
 
Една Фербер
 
Новорічні свята – це час, коли вся родина збирається разом, у повітрі відчуваються духмяні пахощі смаколиків, а руки зігрівають гарячі філіжанки какао. І всі чекають на диво, адже, здається, магія ховається у кожному мерехтливому ліхтарику, кожній шоколадній цукерці й у великих і маленьких ялинкових прикрасах. У цей час хочеться дарувати щастя й гарний настрій тим, хто поруч, а особливо тим, кого любиш. Ми маємо для ваших діточок такі ж «ароматні» й «магічні» книжки, як і, власне, новорічні свята. 
 

 
Вирушаймо в Лапландію
Санта Клаус мешкає в Лапландії, або як її ще називають Сапмі. Це не країна, а область у північній Європі. Тут кожного року збираються люди з усього світу, щоби загадати бажання Санті й покататися на санчатах з північними оленями. 
 
Книжка «Що заховано в Лапландії?» перенесе маленьких дослідників до чарівної країни, де Санта Клаус зі своїми помічниками виготовляють подарунки, місіс Клаус готує смаколики, а олені поспішають доставити подарунки вчасно. 
На сторінках цієї книжки на вас чекає безліч завдань: порахувати листи до Санти; пройти лабіринт; знайти унікальну сніжинку серед завірюхи; «прикрасити» міську ялинку й навіть побувати в пряниковому містечку. У Лапландії вам не доведеться сумувати!
 

 
Українське Різдво
Зі святкуванням Різдва в Україні пов’язано безліч традицій. Упродовж багатьох століть господині готували дванадцять страв на вечерю, серед яких обов’язково була кутя. На вулицях можна було побачити пересувний ляльковий театр вертеп, у якому показували сцену народження Ісуса Христа. Юні хлопці й дівчата вирушали на колядування, щоби прославити Христа й побажати господарям осель гарного врожаю. А серед дівчат були ті, хто бажав зазирнути в майбутнє за допомогою ворожіння, аби дізнатися ім’я нареченого.  
 
Книжка «Що приховує Різдво?» познайомить малечу з традиціями святкування Різдва на теренах України й залучить до активного дозвілля разом із Солохою, Горпиною й бешкетником Мурчиком. 
Тут ви маєте «приготувати» кутю; прикрасити стіл дідухом; допомогти котику знайти всі вареники; намалювати різдвяних «павуків» та відшукати найгарнішу ялинку. Ох і кропітка ж робота напередодні Різдва!
 

 
Фішки книжок
Виконувати завдання з книжок «Що заховано в Лапландії?» та «Що приховує Різдво?» можна усією родиною: так ви зможете налагодити стосунки між близькими й встановити дружню атмосферу в будинку. 
 
Ці книжки не тільки подарують святковий настрій, а й допоможуть дітям у формі гри підготуватися до школи:
  • завдання розроблені таким чином, щоби тренувати увагу, логічне мислення, а також сприяти розвитку навичок лічби й орієнтування на аркуші паперу;
  • у книжках зустрічаються предмети й персонажі, уже знайомі п’ятирічним дітям;
  • наприкінці книжок є відповіді, які допоможуть малечі перевірити себе. 
Найкращий подарунок той, що зроблений з душею. Книжки «Що заховано в Лапландії?» та «Що приховує Різдво?» — це корисне дозвілля та святковий настрій під м’якою обкладинкою. Грайте, рахуйте, шукайте та відзначайте свята із задоволенням.


Тетяна Маслова
Помічник провідного редактора
Відділ "Енциклопедії"
 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: