Біографії

Особливий напрямок літератури – це книги-біографії. Вони, на прикладі десятків реальних людей, показують як жити та перемагати. Це історії успіху та падінь, любові та ненависті, які відбувалися насправді.

На сайті ranok.com.ua ви знайдете біографічні книги людей, чиї долі стануть прикладом для наслідування.

В інтернет-магазині чудова підбірка біографічної літератури, яка дозволяє задовольнити запит читача про різні епохи та їхніх культових діячів. Дізнатися нове про відомих людей, що мали безпосередній вплив на перебіг історії.

 

Причини популярності біографічних книг

У світі популярність книжок-біографій не згасає. Героями творів є різні люди – письменники, філософи, державні діячі, злочинці, художники та актори, полководці.

Через біографії та автобіографії в читача з'являється можливість стати частиною життєвого шляху своїх кумирів, і не тільки, зрозуміти переломні ситуації в їхньому житті, а також дізнатися про причини, що призвели до цього.

Безперечно, читачеві буде цікаво познайомитися ближче з життям найвідомішого арт-критика Франції – Коко Шанель. Ця жінка створювала не просто костюми, прикраси та аксесуари, вона створювала стиль, що вплинув не на одну сотню модельєрів наступних поколінь. Книга наповнена інтерв'ю з сучасниками, документами та публікаціями, при цьому перетворена на гарний роман, від якого неможливо відірватися.

Про життєвий шлях з розчаруваннями та перемогами, любов'ю, розпачем та мріями художнього діяча богемного Монмартру можна дізнатися з біографічного твору «Пікассо: живопис, який шокував світ». Розповідь про те, як юнак з Барселони перетворився на одного із найвпливовіших митців 20-го століття.

Біографії, спогади та висловлювання великих людей просякнуті людською мудрістю, незалежно від того, до якої епохи належать герої творів. Так, літературний твір Ненсі Голдстоун «Чотири королеви» переносить у часи хрестових походів. Це оповідання про долі чотирьох доньок прованського графа. Вони мали чудову освіту й, одружившись, брали активну участь у політичному житті, надихали своїх вінценосних чоловіків на подвиги та впливали на історичні події.

Не менш захоплюючими та цікавими є біографії деспотів і тиранів. Їхня жорстока діяльність, причини виникнення та наслідки дають сучаснику можливість критично та всебічно оцінювати різні історичні факти. Джошуа Рубінштейн в «Останніх днях Сталіна» розповідає про інтриги, змови та причини смерті фактичного керівника СРСР, причини, що відрізняються від офіційної версії. Автор посилається на маловідомі документи та ті, які не введені у науковий обіг.

 

Чому вчить біографічна література?

Біографічна література – ​​той жанр літературної творчості, який максимально показує реалістичну картинку світу через призму сприйняття, вчинків та висловлювань відомих людей.

За допомогою біографій, автобіографій та мемуарів відкриваються секрети успіху та щастя деяких особистостей.

Біографії розголошують часом невідомі факти, мотиви вчинків, розповідають про причини падінь і зльотів, про спрямування думок і тим самим розвивають критичне мислення у сучасників, дозволяють масштабніше та всебічно розглядати історичні події.

Пропонуємо придбати біографічні твори на сайті www.ranok.com.ua. У нас не тільки приємні ціни, але й цікаві книги, які відібрані на основі запитів наших постійних клієнтів.