Драма, мелодрама

Драматичні твори – це література з глибоким та серйозним сюжетом. Відкривши книгу цього жанру, Ви поринете у життєву історію з цікавими сюжетними лініями, безліччю подій, складнощів, непростих ситуацій, які захоплюють та тримають у напрузі, але не виходять за рамки реальності. Драма відрізняється діалогічною формою, емоційним викладом. Акцент часто робиться на протиріччях між персонажами, розкритті непростих характерів кожного з них, поведінці та вчинках.

Мелодрама як жанр набула популярності в Україні на межі ХІХ–ХХ століть. У основі мелодраматичних творів традиційно особисте життя простих людей. Особлива увага приділяється їх переживанням та бажанням, прагненням та розчаруванням. Тут завжди є місце нездійсненним мріям і всепоглинаючим почуттям, боротьбі за щастя. Персонажі мелодрам не вирішують глобальних проблем, вони прагнуть влаштувати своє життя, розв'язувати проблеми, що непокоять тут і зараз. Це книжки не про події значних масштабів, а про почуття та життя людей.

 

Які книжки у жанрі драми та мелодрами найчастіше обирають читачі?

Драматичні та мелодраматичні твори дозволяють порадіти та пожуритися разом з персонажами книг, стати мовчазним свідком ключових подій у їхньому житті, відчути барвисто описані душевні моменти. На нашому сайті ranok.com.ua можна замовити найзатребуваніші серед читачів видання.

Особливою популярністю серед любителів жанру користуються книги циклу «Патрік Мелроуз» сучасного англійського письменника Едварда Сент-Обіна. П'ять гостросюжетних романів засновані на реальних подіях із життя самого автора. Книги відзначені почесними нагородами та преміями. За романом про Патріка Мелроуза знято відомий серіал, який також став популярним.

Драматичні твори відомої канадської письменниці Мері Лоусон захоплюють не тільки читачів, поціновувачів творчості автора, а й літературних критиків у всьому світі. І це абсолютно обґрунтовано та справедливо! У романах «Кінець дороги», «По той бік мосту», «Будинок на березі озера» є все, що так подобається читачам: захоплюючі сюжети, неординарні образи персонажів, барвисті описи деталей, а також унікальний авторський стиль та інтонації.

Хіба може історія кохання бути неактуальною? Роман «Самотність у мережі» відомого польського автора Януша Леона Вишневського – це чуттєва, пристрасна і водночас дуже зворушлива історія віртуального кохання, що переросла у реальне. Дебютний мелодраматичний роман про щирі почуття, гарну та дещо сумну історію двох закоханих мав великий успіх серед читачів по всій Європі та за її межами. Саме тому продовження роману під назвою «Зміщення спектра» було очікуваним та з захопленням сприйнятим читачами.

Повість американської письменниці Едіт Уортон «Епоха невинності» була вперше опублікована понад 100 років тому. Події на сторінках книги «відбувалися» ще раніше, у ХIХ столітті. Сумна, сентиментальна, але водночас іронічна історія нездійсненного кохання нью-йоркського аристократа та екстравагантної графині. Любителям класичних творів сподобається не лише сюжет твору, а й авторський стиль.

 

Як знайти та замовити книгу в нашому магазині?

В інтернет-магазині «Ранок» представлений широкий асортимент творів у жанрі драма та мелодрама. Кожен зможе вибрати книгу, яка буде цікава від першої до останньої сторінки, виходячи з власних вподобань.

Віддаєте перевагу класичній літературі чи творам сучасних авторів? Шукайте видання українських письменників чи популярних авторів інших країн? Можливо вибираєте книгу в жанрі мелодрама чи драма на подарунок дорослій людині чи підлітку? Завдяки зручній системі пошуку та фільтрам, Ви зможете знайти найцікавіші видання та одразу зробити покупку. Більшість книг представлені як у друкованій, так і в електронній версії.