Збірники завдань

Збірки завдань для середніх та старших класів

Індикатором якості засвоєних знань є успішне виконання завдань з тієї чи іншої теми. Сучасний підхід до освітнього процесу передбачає чимало навчальної літератури. Вона спрямована як на викладання матеріалу, так і на його оцінювання. Важливу роль в закріпленні та перевірці знань відіграють збірки завдань, що сприяють своєчасному та всебічному виявленню рівня підготовки учнів.

На сайті ranok.com.ua представлений широкий асортимент посібників для учнів середньої та старшої шкіл з алгебри, фізики, геометрії, іноземних мов, інформатики, астрономії, хімії, біології тощо. Тут їх можна придбати за помірними цінами, адже ми співпрацюємо безпосередньо з видавництвами, тому додаємо мінімальну націнку на всю навчальну літературу. Крім того, інтернет-магазин регулярно проводить акції та розпродажі, потрапив на які, можна суттєво заощадити.

Інтернет-магазин «Ранок» має зручний інтерфейс та систему вибору за фільтрами, що дозволяє швидко обрати навчальну літературу за віком та спрямованістю.

Чому збірки завдань мають вирішальну роль в контролі знань?

Оцінювання набутих знань передбачає отримання об’єктивної інформації про результати навчання та її передачу всім учасникам навчального процесу - викладачеві та учневі – для подальшого вдосконалення викладання та засвоєння матеріалу.

Збірки завдань допомагають визначити зазначене на кожному кроці, аби вчасно повернути назад та вдруге розібрати тему.

Сучасні посібники з контролю виконують одночасно кілька функцій:

  • сприяють формуванню єдиних стандартів, якісних механізмів та інструментів оцінювання,
  • надають неперервну та правдиву інформацію учневі чи студентові про якість освіти, а викладачеві – про досягнення підопічних.

Збірки завдань як можливість вчасно скоректувати навчальний процес

Уявлення про збірки завдань в учня звужуються до простого виконання певної кількості вправ під час уроку та вдома. Насправді такі збірки розроблені так, аби дотримуватися важливих принципів освіти:

  1. Взаємозв’язку поміж навчанням та оцінюванням, щоб перше було безпосередньо пов’язане з цілями навчальної програми та очікуваними результатами.
  2. Об’єктивності та правдивості, тобто контроль знань за допомогою завдань збірки дає точну і надійну інформацію.
  3. Ясності та доступності: отримується зрозуміла й прозора інформація, що збільшує залучення та відповідальність всіх учасників освітнього процесу.
  4. Безперервності, коли оцінювання дозволяє вчасно й системно відстежувати прогрес навчальних досягнень.

Тобто збірки завдань є необхідною складовою навчальної літератури для учнів всіх ланок школи, а тим паче середньої та старшої, коли вступ до вищих навчальних закладів забезпечується ретельною підготовкою в школі.

Наші рекомендації

Інтернет-магазин «Ранок» постійно оновлюється різною навчальною літературою, зокрема збірками завдань з різних предметів. Постачання друкованих видань відбуваються на підставі відгуків та рекомендацій постійних клієнтів. Адже саме вони якнайкраще розуміються на вдалих посібниках.

Зокрема, на сайті можна придбати «Повний курс шкільної фізики в тестах. Енциклопедія тестових завдань». У збірці є всі основні завдання, що використовуються для оцінювання якості знань. Видання структуроване на теми, в кожній з яких присутні тести різного рівня складності. А також пропонуються відповідні теоретичні відомості. Для зручності вони також зібрані в окремому довіднику, який додається до посібника як подарунок.

У збірці «Англійська мова. Найкращі 100 тем» пропонуються англійські теми з паралельним перекладом українською. Їх можна використовувати й в процесі навчання, і під час підготовки до іспитів. До книги додається скретч-картка. Вона дає доступ до застосунку з аудіозаписів носіями англійської мови. Додаток розташований на сайті «Інтерактивне навчання. Видавництво «Ранок».

Також в нас можна придбати збірки вузького спрямування як «Інформатика. Графічний дизайн (вибірковий модуль для учнів 10-11 класів», де описується векторне та растрове зображення, інструменти їх відтворення, алгоритми опрацювання. У виданні містяться запитання, завдання для самостійного опрацювання й практичні роботи.

Завітайте в інтернет-магазин «Ранок» й ви гарантовано здивуєтесь широкому асортименту різноманітної та якісної літератури!