Шкільному психологу та логопеду

Про психолога

Хто такий психолог? Є у наших людей упередження, що психолог – це такий лікар, до якого звертаються у момент, коли вже «гайки злітають». Насправді це далеко від правди. Розладами психічного спектру займаються психіатри. А чим же може бути корисний психолог кожному із нас? Психологія – це гуманітарно-наукова дисципліна, яка вивчає закономірність виникнення, розвитку та функціонування психіки та психічної діяльності. Психологія спрямована на поведінку та соціальні взаємозв'язки. А як раз це ті головні моменти, які слід відстежувати, коли дитина йде до школи. Психологи - це про «помітити» та «поговорити». Психологи нічого не лікують препаратами, а допомагають знайти вихід із проблемних ситуацій, зрозуміти причинно-наслідкові зв'язки, і прийняти себе таким чудовим і неповторним, яким ти і є. Психолог у школі займається психологічним супроводом дітей. Вся його діяльність спрямована на те, щоб показати дітям їх самоцінність, значущість, на допомогу в адаптації до колективу.

Практичний психолог у школі веде документацію, звітність, проводить діагностику дітей, а також займається корекцією з дітьми, їхніми батьками та вчителями. Для зручності звітування на нашому сайті ranok.com.ua Ви можете підібрати робочі журнали. Є журнали з планування, спостереження, і проведення корекційних робіт та інші. Доступні як паперова версія, так і електронна.

Наразі запроваджено вимоги до нового Державного стандарту загальної початкової освіти. НУШ (Нова Українська Школа) – це реформована школа, основною концепцією якої є більша увага до індивідуальності, та підтримки, коли учень сміливо висловлює власну думку і намагається мислити критично. Нові вимоги ведуть до вдосконалення психологічної компетентності психологів. На нашому сайті Ви підберете якісні посібники для роботи за новими умовами НУШ.

Про логопеда

Кожен із нас знає, наскільки потрібна гімнастика тілу, щоб бути у тонусі, міцними, сильними та витривалими. Для цього ми тренуємо м'язи, щоб вони були розвинені та рухливі. Кожен м'яз нашого тіла за щось відповідає. У тілі людини понад 600 м'язів. Наприклад, при усмішці задіяно до 53 лицьових м'язів. Все це дуже цікаво, скажете Ви, але до чого тут м'язи до логопеда? Ми ж обговорюємо не спортивного тренера та не інструктора з фітнесу. Справа у тому, що логопед також тренер. І тренує він язик. Язик – головний м'яз органів мови. Від того, наскільки від повороткий, гнучкий і міцний залежить мова. Артикуляційна гімнастика розвиває та зміцнює мовні м'язи та готує базу для чистої звуковимовлення. На сайті ranok.com.ua Ви знайдете широкий вибір посібників для дітей, які навчаються правильно вимовляти звуки.

Кому будуть корисні книги цієї тематики?

По-перше, шкільним психологам та логопедам. А по-друге, батькам! Якщо, наприклад, брати психологію, то порушення поведінки нерідко пов'язане із атмосферою вдома. Тобто коригуванням можна зайнятися, якщо задіяти лише домочадців. А в логопедії з деякими проблемами батьки можуть впоратися самі, якщо займатимуться з нашими посібниками по 20 хвилин на день (наприклад, спотворення звуків).

Чому ми?

Наші видання стануть незамінними помічниками та посібниками до дії. «Ранок» пропонує Вам робочі зошити з уроками для різних шкільних класів, посібники, журнали для практичних психологів, психологічні ігри з елементами тренінгів, матеріали для переходу до НУШ, навчальні програми із психологічного розвитку, посібники для правильної вимови звуків, книги з сімейної логопедії та багато інших корисних книг.