Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Еконотатник»: вибух ідей та вражень
26.07.2018
Что почитать?
Ідея… думка… ― нотаток на папері. Занотовувати думки ― дуже звично для кожного з нас. Наприклад, великі науковці Альберт Ейнштейн і Чарльз Дарвін також занотовували ідеї кожного дня — і БАМ! Одна з них виявилася відкриттям планетарного масштабу! 

Ось дістаємо маленький нотатник, пишемо кілька рядків, зображуємо поряд квітку, сонце чи похмуру хмарину… А потім — БАМ! Закреслюємо, зминаємо аркуш і викидаємо до смітника… Бо ідея не така, як в Альберта Ейнштейта чи Чарльза Дарвіна… І так відбувається кожного дня… Але ті аркуші, що зминаємо, — не безмежні, як і природні ресурси. Тому, щоб захистити природу, люди навчилися виготовляти екопапір із вторинної сировини: переробленого паперу та пакувальних матеріалів. А потім з них почали створювати книжки. 
 
Книжки з переробленого паперу — це «надтренд» у видавничій справі: вони виготовлені з екоматеріалів і говорять самі за себе, адже на сходинку вище книжок із білосніжними аркушами. Такими книжками є «Еконотатники»
 

Про серію
У серії «Еконотатник» дві книжки. Одна розповідає про календарні свята, а друга – запрошує до космічної подорожі. Обидва нотатники містять незвичайні цікавинки та завдання. 
У «Святковому коктейлі ідей» завдання присвячені святам і сезонам року. З ними дитина гарно відпочине влітку або влаштує незабутнє свято на день закоханих. А з нотатником «Великий вибух ідей» вона вирушить у космічну подорож. Виконуючи завдання, дитина дізнається про всі планети Сонячної системи, познайомиться з астероїдами, чорними дірами і, можливо, навіть знайде позаземне життя!
 

Фішки книги 
Нотатники надруковані на переробленому папері. 
Одного нотатника вистачить на весь рік! Сторінки присвячені кожному із дванадцяти місяців.
На кожному розвороті є факт-цікавинка та незвичайне завдання: на розвиток логіки, креативного мислення чи письма. А на порожніх лінійках завжди можна щось намалювати.  
Формат нотатників ― надто компактний та зручний, щоб НЕ вміститися у будь-який портфель чи сумку! 
Для кого ці книжки?
«Еконотатники» безсумнівно прийдуться до душі молодшим школярам, які люблять незвичайні факти, креативні завдання та веселощі. Вони також стануть гарним подарунком до будь-якого свята.  

Як робити нотатки?
Користуватися нотатником можна навіть улітку: хто сказав, що пишуть лише в школі?      
На кожному розвороті на дитину чекає факт або завдання та порожні лінійки для записів. Виконавши завдання, дитина може написати свої думки про наведені факти. Або просто занотувати враження чи ідеї, що виникають протягом дня. Можливо, дитину щось страшенно бісить? То для цього є окрема сторінка! А ще сторінки винахідника, таємниць і навіть лист до себе у майбутньому! Тут місце для необмеженої фантазії. 
 
Про авторів
Автори цього нотатника точно знають, як створювати книжки з екоматеріалів! Варто лише згадати бестселер «Зберегти ліс». А ще у цих юних авторів неймовірна жага та хист створювати креативні завдання для дітей, бо вони понад п’ять років працюють в ігровій редакції. 
 
Тетяна Маслова,
редакторка ВГ «Ігри»
 
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: