Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
"KUMON" - методика индивидуального развития, по которой учатся более 4 млн детей в 49 странах
27.07.2018
Что почитать?
Що таке «Кумон»?
«Кумон» - це найбільший міжнародний центр додаткової освіти. Заснував його Тору Кумон, японський математик. На сьогодні за методикою індивідуального розвитку «Кумон» навчається понад 4 мільйони дітей в 47 країнах світу!
 
Освітнім центром було розроблено велику кількість посібників, розрахованих на різний вік. Зошити в ігровій формі готують дитину до школи, розвиваючи різні навички: вміння рахувати, писати, мислити, працювати з клеєм і ножицями та інше. Посібники «Кумон» стали свого роду легендою. На них виросло не одне покоління дітей по всьому світу. Тепер займатися по японській методиці індивідуального розвитку зможуть і наші малюки!
 
 
Чому «Кумон»?
- Зошити, за якими діти хочуть займатися. Заняття за системою «Кумон» дозволять дитині відчути, що вона може багато чого досягти сама. Тому малюк знову і знову буде готовий до нових досягнень.
- Методика індивідуального розвитку. Займатися (а, точніше, грати) із зошитом можна вдома і саме в тому темпі, який підійде вашій дитині. Крім того, з більшістю завдань дитина впорається без допомоги дорослого!
- Відпрацювання одного уміння. Кожна навичка відпрацьовується методично, поступово, від простого до складного. Це допоможе не тільки домогтися досконалості, а й виробити звичку до систематичних занять, що важливо для успішного шкільного навчання.
- Поступове ускладнення. Складність завдань в зошитах збільшується непомітно для дитини.
- Відсутність однакових завдань. Кожна вправа - це новий сюжет з яскравими і веселими ілюстраціями.
- Якісний папір. Пальчики малюка поки ще не дуже вправні - малюк може дуже сильно натиснути на ручку або олівець і порвати папір. Але цю книгу зіпсувати не так-то просто: папір в ній дуже міцний. Вона без шкоди витримає навіть малювання фломастерами!
- Підказки батькам. У кожній книзі є докладні інструкції і підказки для батьків. Вони зроблять роботу з книгою приємною і цікавою не тільки для дитини, а й для дорослого!
  

Кому підійде книга?
У серії є розвивальні книги, розраховані на дошкільників: від 2 до 7 років.
 
Як займатися?
- Займайтеся систематично: нехай всього 1-2 завдання, але кожного дня. Це привчить дитину до самодисципліни.
- Не варто працювати із зошитом понад 20 хвилин на день: закінчити гру важливо до того моменту, як малюк втомиться.
- Виконуйте всі вправи послідовно, без пропусків. Навіть якщо вони даються дитині легко. Саме ця легкість допоможе малюкові повірити в свої сили, і він буде хотіти займатися знову і знову. Крім того, послідовність важлива для кращого відпрацювання навички.
- Допомагайте дитині, якщо якісь завдання викликають у нього труднощі. Можливо, потрібно повернутися на кілька сторінок назад.
- Обов'язково хваліть малюка навіть за найменше досягнення - це одна з умов методики. Похвала додасть дитині впевненість у собі, і вона буде і далі займатися із задоволенням.
- Не прагніть пройти зошит якомога швидше. Краще пропонувати дитині 1-2 завдання з різних зошитів, ніж 4-5 з одного. Малюкові необхідний час, щоб все як слід засвоїти - дайте йому його.
 

 
Як усе починалося?
Дуже багато методик розвитку дітей з'явилися на світ завдяки турботливим батькам, які хотіли допомогти краще вчитися своїм дітям. Так вийшло і з методикою «Кумон». У 1954 році вчитель математики Тору Кумон був засмучений поганими оцінками з арифметики свого сина, другокласника Такеші. Батько став щовечора давати синові невеликі завдання. Після того, як хлопчик почав легко з ними справлятися, завдання потроху стали ускладнювалися. Всього 20 хвилин занять на день призвели до того, що хлопчик сильно обігнав своїх однолітків і в шостому класі легко вирішував диференціальні рівняння. Батьки однокласників Такеші попросили Кумона позайматися і з їхніми дітьми. Він не відмовив. Так з'явився перший навчальний центр, де навчання повністю проходило за зошитами, розробленими Тором Кумоном. Методика виявилася настільки дієвою і популярною, що, починаючи з 70-х років минулого століття, навчальні центри стали відкриватися по всьому світу. У 1995 році главою навчального центру став син Кумона - Такеші.
 
Юлія Каспарова,
провідний редактор ВГ "Каскад"

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: