Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Почему важно заботиться об окружающей среде? Экокнига "Спасти город"
14.05.2019
Советы родителям
Нещодавно світом прокотилася хвиля страйків «П’ятниця заради майбутнього». Учні та студенти замість занять пішли на мітинг на підтримку клімату. Ініціаторкою стала шведська школярка Ґрета Тунберг,  яку за її діяльність навіть номінували на Нобелівську премію. Ігнорувати екологічні проблеми в 2019 році нечесно, негідно, немодно — неможливо. Це розуміють навіть діти. Однак в Україні з екологічною освітою досі є проблеми. Вирішувати їх намагаються поодинокі українські видавці, наприклад, видавництво «Ранок» і їхні екокниги «Зберегти місто» та «Зберегти ліс»

«І словом, і ділом», — такий негласний девіз книжок цієї серії. Це стосується і їхньої форми (книги про екологію та ощадливе використання ресурсів виготовлені на переробленому папері), і їхнього змісту (окрім фактів та порад, як стати справжнім екогероєм, у книгах багато практичних завдань, що спонукають читачів до активних дій).



«Перша книга «Зберегти ліс» вийшла друком ще 2017 року і вже пройшла «апробацію» і в батьків, і в учителів, — каже авторка серії екокнижок Аня Булгакова. — Нам залишали багато позитивних коментарів. Казали також, що книжка «заходить» дітям 5-6 років. Це для нас стало відкриттям, адже ми розраховували на вік 8+. Але, що раніше — то краще, принаймні нам так здається. Особливо приємним був зворотний зв’язок від вчительки однієї з донецьких шкіл. Наша редакторка відвезла один примірник до своєї школи, і вчителька там примудрилася за ним вести заняття для всього класу. Вона сказала: « “Такі б підручники нам з природи довкілля. Діти б хоч не засинали”».
 

«Зберегти ліс» навчає дітей дбайливіше ставитися до природи: не рвати першоцвіти, не вирубувати дерева, берегти ліс і його мешканців від пожеж. 
Натомість «Зберегти місто» покликано навчити читачів вдумливо використовувати ресурси: берегти електроенергію та воду, сортувати сміття, зменшити використання пластику.
 
 

Усі поради та завдання в книжках прості у використанні і не потребують ані додаткових витрат, ані багато часу. Якщо дитина вміє самостійно читати, допомога дорослих їй знадобиться лише в деяких місцях (про це автори дбайливо попереджають у дужках). 
 

Людство не так давно усвідомило, що його дії шкодять довкіллю. І наші діти — ледь не перше покоління, яке знає про це з пелюшок. Вони хочуть і можуть рятувати планету. Лише дайте їм необхідні знання і покажіть гарний приклад! 

 
Булгакова Ганна, редакторка відділу «Енциклопедії»
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: