Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Новинки до «Книжкового Арсеналу». Художня література
18.06.2021
Что почитать?

Полиця з художньою літературою теж вийшла чималенькою. Ось лише кілька назв звідти:

 

Зілла Бетел «Закликачка акул»

Чудова історія, сповнена дивовижної магії, моря і яскравої емоційності. Розповідь про те, як впоратися зі своїм болем, навіть якщо він невгамовний. Як порозумітися з людиною, навіть якщо вона геть не схожа на тебе. Як знайти спосіб жити в мирі з самим собою і навколишнім світом – та ще й так, щоб світ прийняв тебе. І як зробити це все, якщо ти Синьокрилка — дівчинка-підліток в одному з племен Папуа Нової Ґвінеї.

Зілла Бетел, авторка цієї книги, сама народилася і виросла на островах Папуа Нової Ґвінеї, вона чудово знає те, що описує – і екзотичне для європейців місце дії, і мову та вірування свого народу. «Закликачка акул» — історія драматична (але ми б воліли обійтися без спойлерів) і водночас життєствердна. Містики тут рівно стільки, скільки буває її в житті – якщо ти живеш на острові у єднанні з природою. А пригод і моментів «дорослішання» — стільки, скільки треба підлітку-читачу, щоб і самому щось дізнатися про себе та подорослішати.

Чудові бонуси від видавців: мапа місцевості, де відбувається дія, словник новоґвінейського піджину, післямова від авторки, цікаві факти про акул (які є важливими персонажами книги) та посилання на сайти, де можна дізнатися більше про Папуа Нову Ґвінею, акул та тих, хто їх заклинає.

Я знаю, що ти наляканий. Ти усе своє життя провів у страху. Ногут, не надто хороші люди завдавали тобі болю, розлютили тебе, лякали. Вони погано з тобою поводилися. Але їх тут немає. Вони далеко, дуже далеко звідси. Вони більше тебе не скривдять.

Ти також не мусиш їх кривдити.

Забудь їх.

Бачиш, — ти і я — ми схожі. Мене скривдили, і я вірила, що єдиний спосіб оговтатись — вбити те, що скривдило мене. Знищити. Бо, вбивши, я могла б нарешті стати вільною.

Але це не так.

Я тут не заради того. Тепер я це розумію. Я довго цього не розуміла, до цієї миті, коли нарешті це стало настільки очевидно, як зорі на нічному небі.

Я тут, щоб змиритися із тим, що сталося.

Щоб пробачити тобі. 

Зілла Бетел, «Закликачка акул»

 

Всеволод Нестайко «Неймовірні детективи-3»

Під однією обкладинкою — одразу дві повісті про пригоди юних детективів Жені Киселя і Вітасика Дорошенка, улюблених героїв кількох поколінь українських школярів: «Барабашка ховається під землею» і «До катастрофи лишалося кілька секунд».

Цього разу хлопці опиняються у вирі подій, де фігурують старовинні руїни, монастирські підземелля, таємничі зникнення, мисливці за скарбами, невірні друзі, прибульці з інших планет і непереборне бажання дідуся й тата Жені побудувати нарешті дачу. Як це все може бути пов’язане? О, пан Нестайко таки був майстром закрутити інтригу!

 

Казкова повість Софії Прокоф’євої «Острів Капітанів» розрахована на читачів молодшого і середнього шкільного віку. Вона запрошує нас у дивовижний світ, де іграшкові кораблики, створені хлопчиками в різних куточках планети, перетворюються на справжні фрегати, якими керують дорослі капітани – мужні і засмаглі, з обвітреними обличчями.

А нам з вами час у дорогу.

Туди, де котить свої блакитні хвилі океан Казки. У дивовижну країну Мрії та Фантазії. Прямісінько на острів Капітанів. На острів, до якого з усіх боків пливуть кораблі, зроблені дитячими руками.

«Острів Капітанів», Софія Прокоф’єва

Це чудова історія, добра, романтична і насичена подіями. Вона починається з того, що першокласник Валько, він же Тин Тинич, майструє з дерева кораблик і називає його «Мрія». А далі з’являється трохи дивакуватий чарівник Олексик, і історія про океан Казки та острів Капітанів набуває обертів. У ній знайдеться місце і малюнкам, що оживають, і джину, який мешкає в термосі, і дресированій сардинці, і Христофору Колумбу. Одним словом, справжні казкові морські пригоди, від яких неможливо відірватися, чесне слово!

 

Анастасія Лавренішина «Віктор_Робот. Щоденник збирача планет».

Науково-фантастична повість є приквелом до анімаційного фільму «Віктор_Робот», сценаристкою якого стала Анастасія Лавренішина. У широкий прокат мультфільм виходить улітку цього року, тож радимо усім, хто збирається з дітьми до кінотеатру, також купити і прочитати цю книгу.

Із залізної зірки Зоряни (створеної штучно) прилітає на Землю головний механік Віктор_Робот. У нього є запитання щодо мети створення Зоряни, а відповіді на них допоможе знайти земна дівчинка Віка та «Щоденник збирача планет», написаний свого часу її дідом Маркіяном – «батьком» штучної зірки. Щоправда, винахіднику було тоді років 11, звали його не паном Маркіяном, а Марком, він був закоханий у дівчинку на ім’я Зоряна і мав неймовірну мрію – створити новий світ.

«Спочатку була Мрія?» — міркував малий робот, але й досі не міг зрозуміти, що це таке. Як виникає мрія і чому? У яких глибинних надрах людського мозку вона народжується? І чи народжується вона саме там, а не деінде?»

Анастасія Лавренішина, «Віктор_Робот. Щоденник збирача планет».

Це не просто книга про космічні подорожі і підкорення Всесвіту – це книга про те, що найдовший шлях починається з першого кроку і… з великої мрії.

 

Ендрю Макдональд і Бен Вуд «Реальні гулі проти криміналу» та «Реальні гулі жеруть загрозу».

Якщо ви вважаєте міських голубів недалекими і неповороткими створіннями, то ви помиляєтеся. Просто ви ще незнайомі з Крутонею, Поштиком, Чубчик (це вона), Дутим, Трентом і Роцком. Але тепер у вас є нагода дізнатись, що справжні голуби – тобто, реальні гулі – дуже круті хлопці та дівчата, які з легкістю розрулюють складні ситуації.

Ці книги сподобаються як тим, хто любить цікаві і динамічні історії, розказані з чудовим гумором та іронією, так і поціновувачам коміксів, адже «Реальні гулі» — це книга-комікс.

Таіс Золотковська «Таємне життя Рудика».

Маєте кішку? І що ви про неї думаєте? А знаєте, чим вона займається – навіть не тоді, коли вас немає вдома, – а просто тоді, коли ви на неї не дивитеся? Гадаєте, спить і мріє про мишей? А, може, ви взагалі нею незадоволені і хочете її позбутися?

Не поспішайте цього робити, адже хто знає, що вона робить насправді – може, щосили допомагає вашій родині? Принаймні вона точно рятує і допомагає, якщо йдеться про руденьку кішечку на ім’я Рудик. Це історія про те, як нелегко бути кішкою-супергероїнею в родині невдячних людей. Чи вдасться Рудик домогтися справедливості й гідного до себе ставлення? Не будемо спойлерити, ясна річ.

Окрім незвичного погляду на буденне котяче життя, книга вражає чудовими малюнками художниці Марії Рудик.

 

«Феєричні пригоди» — нова серія чарівних пригодницьких повістей від Юліти Ран. Наразі вийшли друком дві перші книги серії «Феї та еліксир щастя» і «Феї та Кристал Життя». Письменниця Юліта Ран і художниця Лєна Барді трохи втаємничені у життя фей – не тих, що мешкають у казкових зачарованих королівствах, а тих, які живуть у великих містах, просто у нас з вами над головами.

Чотири подруги-феї, невгамовні та сміливі, раз у раз рятують світ від різноманітних небезпек. А ще – подорожують, виграють війни без зброї, готують смаколики і влаштовують неймовірні вечірки. Аша, Торрі, Гліанна та Лікея – запам’ятайте ці імена, адже однією боротьбою з божевільним професором («Феї та еліксир щастя») і з банановими павуками («Феї та Кристал Життя») пригоди фей не обмежаться.

— У таких випадках, — оголосила вона, — я завжди кажу так: якщо тебе не існує, зберігай спокій. А поміж сирним тортом і шоколадним тістечком обирай обидва, не соромся.

«Феї та еліксир щастя», Юліта Ран

На цьому ми змушені зупинитися. Бо інакше наш список новинок до «Книжкового Арсеналу» був би просто нескінченним!

 

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: