Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Що почитати улітку? Добірка книжок на будь-який вік
23.07.2019
Что почитать?
Перед вами добірка книг, які здатні звернути на себе увагу дитини та зробити її літо незабутнім, сповненим сміху й цікавостей. Читаючи книги, дитина увійде до нового начального року з внутрішнім відчуттям дорослості.
 
Книги для дітей 4-6 років
 
Неймовірна, але правдива історія про динозаврів
 

Книга з великою кількістю ілюстрацій та фактів, які розповідають про життя динозаврів, їх нащадків та родове дерево звичайної домашньої курки. Якщо ваша дитина захоплюється доісторичними створіннями, то придивіться до цього мальовничого гіганту, усередині якого знайдеться  не одна смішна історія про динозаврів.
 
 

Не всім діткам молодшого віку цікаво читати, але книга може виявитись цікавою, а головне корисною, якщо дитина її просто дивитиметься. Серія «Перше читання» - це адаптована наукова-популярна література, яка навчить дошкільника читати, поступово занурюючи її у світ природи. Великі реалістичні малюнки, які займають увесь розворот книги, та літери, з яких починаються назви мешканців Землі. 
 
Стіг і Люмі
 

Чарівні та добрі історії про двох маленьких ельфів, які потрапили у наш світ. Кого вони зустрінуть на своєму шляху? З ким потоваришують, а від кого будуть втікати навипередки?  Великі літері, словничок із новими словами та невеличкий формат книги забезпечать комфортне читання діткам, що вже починають самостійно опановувати цей процес.
 
 

 
Що цікавить та захоплює і хлопчиків і дівчаток? Робота дорослих. Запропонуйте їм чотири книги, які розповідають про професії залізничника, лікаря, механіка й будівельника. Дітки-тварини приходять на роботу до своїх батьків: що цікавого вони дізнаються про їх день, чого нового навчаться та як проявлять себе?  
 
Знайомі комахи
 

Для найменших читачів є енциклопедія про майже найменших мешканців планети – комах. Ви вважаєте комах цікавими? Ми – так. Бо вже знаємо, чим богомол відрізняється від решти комах, як бджоли збирають пилок, чому комар кусається та де знаходяться «вушка» коника. Ми впевнені, що такі факти буде цікаво дізнатися не тільки малечі, а й батькам. 
 
Книги для дітей 6-8 років
 
 

Унікальні книги, що створені сучасними українськими авторами, задля розвитку та навчання читання. Кожна книга має свій рівень складності. Перший – для дітей, що тільки-но навчились читати, другий – для тих, кому по силі прочитати невеличкі оповідання, третій – для юних читачів, які вже мають читацький стаж. Історії, які дитина знайде на сторінках читальні – добрі, повчальні, смішні, такі, які дитина здатна зрозуміти та осмислити.  
 
 
Навколо світу за 80 днів?  А як що до навколо світу за 15 лабіринтів?
Вімельбух-лабіринт, що занурить дитину у подорож по планеті, розповість про найцікавіші та таємничі країни. Від старту до фінішу, через Гімалаї, Амазонку, Кападакію, Японію. Зазирніть у книгу, прогуляйтесь цвітучими сакуровими алеями, порахуйте разом повітряні кулі, знайдіть країну, що сподобається мандрівникові найбільше.
 
Наука розповідає…
 

Цикл енциклопедій, що розповідає про Землю, всесвіт, погоду та океан. Наскільки вони вивчені? Що й досі залишається загадкою? Як усе створювалось? Цікаві факти про найзагадковіші явища, які ми спостерігаємо щодня. 
 
 
 
Енциклопедія, яка розповідає про життя та звички тварин. Дитина дізнається інформацію, чому тварини живуть разом, навіщо кожного року мандрують планетою, чому дехто полюбляє тепло, а дехто живе серед льодяних гір. Чим більше відповідей дізнається дитина, тим більше питань в неї виникне. Це й народжує бажання дізнаватися все більше й більше та викликає прихильність до читання.
 
Банда піратів
 

Чудова серія для дітей, що захоплюються пригодами. Книга знайомить з головними героями – маленькими друзями, що вважають себе справжніми піратами. На початку книги є анкета з даними кожного члена банди, його звички, прізвиська, колір волосся та очей. А також із їхнім талісманом – головним піратом-папугою. Друзі увесь час мандрують морем, розшукуючи скарби та потрапляючи у пригоди. 
 
Книги для дітей 8-10 років
 

Таємниці, загадки та справжнє розслідування чекає на головного героя, який вирішує самостійно зайнятись пошуками зниклого батька. На його шляху виникає несподіваний помічник, жук, який, здається, розуміє кожне слово хлопчика. Ще одна загадка, яку потрібно розгадати.
 

Кумедна, сповнена добрих жартів книга, познайомить читачів з Остапом, який приїхав на канікули до бабусі. Одного вечора до її хати завітав кіт, який не хоче нікого чути. От Остап і прозвав його Нечуєм. А ще дізнався від бабусі, що у котів 9 життів. І почав тишком спостерігати за Нечуєм та вести щоденник його витівок. 
 

Унікальна книга, яка не має одного закінчення. Проте має цілих три! То ж дитина може обрати ту, що сподобалась їй найбільше, а ще вигадати свою кінцівку та стати співавтором цілої книги.
 

У звичайній квартирі є одна зовсім не звична діра – діра у часі. У неї спочатку зайшов Мишко, а потім вийшов звідти разом із новим другом. Кого ж він там привів до квартири? Певно, мати не дуже зраділа новому улюбленцю дітей – динозавру. Але згодом все ж таки звикла. А Мишко дізнався багато цікавого про мезозойську еру, домівку летючого друга.
 

Сором. Це відчуття інколи виникає у головного героя, дивлячись на своїх батьків. Які вони несучасні, не модні. От якби можна було б обрати собі інших батьків. Раптово, це бажання виконується і Баррі потрапляє до місця, де усі дорослі прагнуть показати себе з найкращої сторони, аби тільки сподобатись малому привереді. Вони й модні, й сучасні, й успішні, все як він хотів. Але все-таки він не відчуває себе щасливим. Цікаво чому?
 
 
Книги для дітей 10-12 років
 

Бажанням кожної 11-річної дитини є пройти церемонію Нектару, щоб випити чарівного напою та викликати звіродуха з небуття. Усі роблять ставки на Девіна, старшого сина графа. Його батько та дід під час церемоній спромоглися викликати своїх звіродухів й хлопець виріс, зухвало вважаючи, що здатен повторити їх подвиг. Але звіродухи самі обирають до кого з’являтись і їх вибір пав на Конора, сина звичайного пастуха. Тепер Конорове життя набуває зовсім іншого сенсу, на нього покладена велика відповідальність.
 
Сестри-вампірки



Народжені у Трансільванії, дівчатка-близнючки жили усе своє життя серед вампірів. Бо й самі були напівкровками. Але їх мати одного дня зрозуміла, що сумує за рідними і уся сім’я переїжджає до Німеччини. Сестрам доведеться маскуватися від звичайних смертних, ходити до звичайної школи та знайти собі звичайних друзів. Чи вдасться їм зберегти свою таємницю?
 
 
Як без друзів витримати натиск однокласників? Питання, яке ставить Аню у куток. Адже її найліпша подруга переїхала в інше місто, а решта дівчат і, особливо, хлопців, насміхаються з неї за її фігуру та незграбність. Аня залюбки б не ходила до школи, але не може, бо уроки анатомії роблять її по справжньому щасливою. Вона знає усе про людське тіло й здається, знайшла спосіб відволіктися від підступних витівок однокласників. 
 

Світ не такий, яким ми його бачимо, адже під землею живуть чарівні створіння, які володіють магією та намагаються не попадатися звичайним людям на очі. Їх світ набагато розвинутіший за наш. Але у нашому світі живе хлопчик-вундеркінд Артеміс Фаул. У свої 13 років він стає головою злочинного синдикату та раптово дізнається, що під землею є дещо цікаве. Як геній-злочинець використає ці знання?

Обирайте книгу собі до смаку та проведьте літо фаново!
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: