(057) 727 70 90
(067) 546-53-73
(066) 332-97-99
(073) 442-39-26
(067) 573-53-83 (Viber)
з 8-30 до 21-00 (пн-сб)
Зателефонуйте мені
Укр.Рус.
Змінити мову сайту
Basket
0
123-ПХМ005
Хімія. 10 клас. Серія «Мій конспект»
Русанова О.К.

Хімія. 10 клас. Серія «Мій конспект»

Русанова О.К.

Код:123-ПХМ005

Кількість сторінок:120

Формат, мм:205х260

Weight:0.1500 кг

Обкладинка:М'яка

Мова видання:Укр.
Поділитися:
Анотацiя
Цей посібник містить конспекти 54 уроків для 10 класу за оновленою програмою (редакція 2017 року, рівень стандарт), зразки контрольних та самостійних робіт, практичні роботи і лабораторні досліди, а також календарне планування. В розробках уроків урахований компетентнісний підхід до навчання.
Конспекти уроків розміщені на окремих аркушах. Вільне місце передбачено для власних записів учителя, що дає змогу зробити розробку авторською. Використання посібника заощадить час для підготовки до уроків, дасть можливість використати його для творчої діяльності, формування власного педагогічного стилю викладання.
Рекомендується для вчителів середніх шкіл, ліцеїв, гімназій.
Turn Expand
Змiст
Урок 1 Повторення початкових понять про органічні речовини. Вуглеводні: алкани, алкени, алкіни (метан, етан, етен, етин). Склад, властивості, застосування

Урок 2 Повторення початкових понять про органічні речовини. Оксигеновмісні органічні сполуки

ТЕМА 1. ТЕОРІЯ БУДОВИ ОРГАНІЧНИХ СПОЛУК

Урок 3 Класифікація органічних речовин

Урок 4 Теорія будови органічних сполук. Явище ізомерії

Урок 5 Ковалентні карбон-карбонові зв’язки у молекулах органічних сполук. Виведення формули органічної речовини за масовими частками елементів

ТЕМА 2. ВУГЛЕВОДНІ

Урок 6 Класифікація вуглеводнів. Алкани. Загальна формула алканів, структурна ізомерія, систематична номенклатура

Урок 7 Фізичні та хімічні властивості алканів

Урок 8 Одержання та використання алканів

Урок 9 Алкени й алкіни. Загальні та молекулярні формули алкенів і алкінів, структурна ізомерія, систематична номенклатура

Урок 10 Хімічні властивості етену та етину

Урок 11 Одержання алкенів та алкінів

Урок 12 Розв’язання задач на виведення формули органічної сполуки за даними про масу та об’єм реагентів або продуктів реакції

Урок 13 Розв’язання задач на виведення формули органічної сполуки за даними про масу та об’єм реагентів або продуктів реакції

Урок 14 Арени. Бензен: молекулярна і структурна формули, фізичні властивості

Урок 15 Хімічні властивості бензену

Урок 16 Методи одержання бензену. Застосування бензену та ароматичних сполук

Урок 17 Природні джерела вуглеводнів

Урок 18 Повторення та узагальнення знань з теми «Вуглеводні». Захист навчальних проектів

Урок 19 Генетичний зв’язок між вуглеводнями. Повторення та узагальнення знань з теми «Вуглеводні»

Урок 20 Контроль знань з теми. Контрольна робота № 1. Тематичне оцінювання

ТЕМА 3. ОКСИГЕНОВМІСНІ ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ

Урок 21 Спирти. Поняття про характеристичну групу. Гідроксильна характеристична група. Насичені одноатомні спирти: загальна та структурні формули, ізомерія, систематична номенклатура. Водневий зв’язок, його вплив на фізичні властивості спиртів

Урок 22 Хімічні властивості насичених одноатомних спиртів. Одержання етанолу

Урок 23 Поняття про багатоатомні спирти на прикладі гліцеролу, його хімічні властивості

Урок 24 Фенол: склад і будова молекули, фізичні та хімічні властивості

Урок 25 Альдегіди. Склад, будова молекул альдегідів. Альдегідна характеристична група. Загальна та структурні формули, систематична номенклатура і фізичні властивості альдегідів

Урок 26 Хімічні властивості етаналю, його одержання

Урок 27 Карбонові кислоти, їх поширення у природі та класифікація. Карбоксильна характеристична група. Склад, будова молекул насичених одноосновних карбонових кислот, їхня загальна та структурні формули, ізомерія, систематична номенклатура і фізичні властивості 

Урок 28 Хімічні властивості насичених одноосновних карбонових кислот. Реакція етерифікації 

Урок 29 Одержання та використання етанової кислоти, визначення кислот. Розв’язання задач 

Урок 30 Естери, загальна та структурні формули, систематична номенклатура, фізичні властивості. Гідроліз естерів 

Урок 31 Жири як представники естерів. Класифікація жирів, їхні хімічні властивості 

Урок 32 Узагальнення знань з теми «Спирти, фенол, альдегіди, карбонові кислоти, естери, жири» 

Урок 33 Контроль знань з теми «Спирти, фенол, альдегіди, карбонові кислоти, естери, жири» 

Урок 34 Вуглеводи. Класифікація вуглеводів, їх утворення й поширення у природі 

Урок 35 Глюкоза: молекулярна формула та її відкрита форма. Хімічні властивості глюкози 

Урок 36 Сахароза: молекулярна формула, гідроліз 

Урок 37 Крохмаль і целюлоза: молекулярні формули, гідроліз 

Урок 38 Узагальнення та контроль знань з теми «Жири» та «Вуглеводи» 

Урок 39 Практична робота. Розв’язання експериментальних задач 

ТЕМА 4. НІТРОГЕНОВМІСНІ ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ

Урок 40 Насичені й ароматичні аміни: склад і будова молекул, назви найпростіших за складом сполук. Будова аміногрупи

Урок 41 Аміни як органічні основи. Хімічні властивості метанаміну 

Урок 42 Хімічні властивості аніліну. Одержання аніліну 

Урок 43 Амінокислоти: склад і будова молекул, загальні та структурні формули, характеристичні групи, систематична номенклатура 

Урок 44 Амінокислоти. Хімічні властивості аміноетанової кислоти. Пептиди 

Урок 45 Білки як високомолекулярні сполуки 

Урок 46 Хімічні властивості білків. Біологічні функції білків 

Урок 47 Узагальнення та контроль знань з теми «Нітрогеновмісні сполуки» 

ТЕМА 5. СИНТЕТИЧНІ ВИСОКОМОЛЕКУЛЯРНІ РЕЧОВИНИ І ПОЛІМЕРНІ МАТЕРІАЛИ НА ЇХ ОСНОВІ

Урок 48 Синтетичні високомолекулярні речовини. Полімери. Реакції полімеризації і поліконденсації 

Урок 49 Синтетичні високомолекулярні речовини. Пластмаси. Каучуки. Гума. Найпоширеніші полімери та сфери їх використання 

Урок 50 Синтетичні волокна: фізичні властивості й застосування 

Урок 51 Контрольна робота 

ТЕМА 6. БАГАТОМАНІТНІСТЬ ТА ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК ОРГАНІЧНИХ РЕЧОВИН

Урок 52 Взаємозв’язок органічних речовин 

Урок 53 Загальні поняття про біологічно активні речовини (вітаміни, ферменти) 

Урок 54 Роль органічної хімії в розв’язуванні сировинної, енергетичної, продовольчої проблем, створенні нових матеріалів 

КАЛЕНДАРНЕ ПЛАНУВАННЯ
Turn Expand
Вiдгуки Залишити вiдгук
Залишити вiдгук
обновить
Оновити
Поля з (*) є обов’язковими для заповнення.