Фантастика і фентезі

Привіт, любий друже! Як пройшов твій день? Втомився? Багато справ сьогодні навалилося? Що ж, розумію. Послухай, у мене до тебе є одна приваблива пропозиція. Йди на кухню, постав чайник, візьми теплий плед і свої найзатишніші капці. Так так, ті самі бірюзові в клітинку, з приголомшливими червоно-золотими драконами, якими розшиті боки. Очі їх сяють так само яскраво, як сотні діамантів, пащі їх розкриті, і з них вириваються шматки гарячого полум'я. Знайшов? Взувай. Ох, що це? Я точно чую подих невідомої досі фантастичної істоти, який доноситься з твоєї кухні. А, це лише свист чайника, який ти поставив кип’ятитися. Чи ні…

Фантастичні світи, неймовірні істоти та відважні герої на сторінках улюблених книг допомагають дітям почцватися більш доростили, підліткам – самостійними й самодостатніми.

Завдання батьків – дати дітям можливість зануритися в чарівний, повний емоцій, світ, де вони знайдуть нових друзів, прочитають захоплюючі історії про мужність, доблесть, силу духу, кумедних фантастичних істот і людей, наділеними незвичайними здібностями! 

То що ж таке фантастичний жанр у літературі? І чим фантастика відрізняється від фентезі?

Начебто це на «Ф», і то на «Ф». Давайте розбиратися разом. Фантастика – це об'ємний жанр у літературі, який характеризується застосуванням «елемента надзвичайного», виходом за межі щоденної дійсності обивателя. Тобто те, що Ви зустрінете у цих книгах, ніколи не знайдете у реальному світі. У фантастичних книгах чорне може бути білим, звичайне – кусючим, мокре – сухим, те, що ходить – літаючим, маленьке – гігантським, опукле – впалим, м'яке – зубатим, прозоре – тим, яке можна відчути, те, що гарчить – може муркотіти, а підозріле бути страшним (ну тут загалом навіть логічно). У цьому жанрі розсуваються, або навіть порушуються загальноприйняті межі нормальності.

Фантастика – область об’ємна, і включає наукову фантастику, жахи, магічний реалізм, фентезі та інші жанри. Наукова фантастика ґрунтується на фантасмагоричних припущеннях у галузі точних наук, природничих, а також гуманітарних. У книгах з наукової фантастики читач дізнається про технології, яких не існує у реальному світі. Наприклад, Жуль Верн у своїй роботі дуже детально описував вагон-снаряд, у якому люди полетіли на Місяць. На сторінках книг жахів можна зустріти абсолютно нереальних, неймовірних монстрів. Така література змусить рухатися волосся на голові і сірі клітинки у мозку читача. Магічний реалізм – це художній метод, у якому містичні елементи є частиною реалістичної картини світу. Цей термін бере своє коріння в Латинській Америці ще до 15 сторіччя, де в розповідях індіанців про навколишній світ були чарівні елементи.

З приводу фентезі точаться дискусії. Чи варто відносити до окремого жанру, чи все ж таки вважати піджанром фантастики. Фентезі ґрунтується на міфах та казках. За цими елементами ви безпомилково визначите цей жанр. Часто світ, в якому розгортаються дії, гіпотетичний, і вся магія в ньому не є чимось надзвичайним. А вважається цілком нормальною для цього світу.

Фантастичні та фентезійні книги – вони для всіх. Немає такого віку, коли подібна література стане недоречною. Будь ти немовлям, дамою бальзаківського віку чи сивим графом. Така книга буде справжньою віддушиною після довгого дня. Дозволить добре розслабитися і віднестися думками далеко-далеко в казкові королівства, глибокі водоймища (можливо навіть з рожевою водою), паралельні світи або далекі галактики. Це ж справжня гра, чудова пригода, незабутня подорож, відмінна розрядка та перезарядка. І точно гарантований гарний настрій. Фантастика така популярна, як жанр, що по ній часто знімають фільми у Голлівуді.

Що пропонує наш сайт?

Широкий вибір фантастики та фентезі для літей та підлітків. Зробіть замовлення на ranok.com.ua, і незабаром помітите з яким задоволенням Ваша дитина читає. Багато творів категорії «Фантастика та фентезі» видаються серіями – зібрати їх все неодмінно захочеться кожному молодому шанувальнику жанру.

На нашому сайті завжди можна ознайомитись з актуальною інформацією про акції та знижки, придбати книги за максимально вигідними цінами.