Сучасна проза

Цей жанр літератури сподобається підліткам та людям, які звикли «тримати руку на пульсі» та стежити за сучасними тенденціями. Сучасна проза розповідає читачам про нинішні реалії життя. У книгах порушуються гострі соціальні теми, тут можна пошукати відповіді на актуальні питання, якими задаються підлітки. Ці книги про дружбу, соціальну взаємодію з іншими підлітками, про школу, про перші закоханості та перші стосунки тощо.

Сучасна проза на ranok.com.ua

У розділі «Сучасна проза» хотілося б виділити норвезьку письменницю Аудгільд Сульберг. Автор літератури для підлітків не єдина її чеснота та регалія. Сульберг перекладач, літературний критик та рецензентка. Її перша книга «Хто проти суперкрутих» вийшла у Норвегії в 2014 році. В 2016 році перекладач Наталі Іваничук із «Видавництва Старого Лева» переклала цю книгу українською мовою. А у 2017 році це видавництво запросило письменницю на Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» за підтримки літературного фундації NORLA та Посольства Норвегії. На цьому фестивалі Аудгільд спромоглася поспілкуватися зі своїми читачами з України. Всі книги, які написала Сульберг пропонуються до покупки на нашому сайті.

Кайлі Форнасьєр представляє книгу "Усе, про що я мовчала". Ця книга для підлітків про підлітків. Цікава деталь - головна героїня книги має селективну німоту. Пайпер може говорити лише поряд із рідними. Але як тільки вона потрапляє до соціуму, вона стає німою. Для того, щоб зрозуміти головну героїню, не потрібно бути німим. Кожен підліток знає, як буває нелегко адаптуватися у новій школі та налагодити контакти з іншими підлітками. Навіть при такому сюжеті, книга залишає по собі відчуття легкості, в ній є місце для кохання та для дружби. Ця книга цілком здатна розбити серце, змусить переживати і так само сильно радіти.

Книжка, яку неможливо не помітити. Книга про одного українця та з 43 мільйонів. Книгу написала чернігівська архітекторка у 2022 році. Війна застала її вдома. «Чернігів 2022. Війна цивільними очима» це, по суті, зібрані воєдино записки та повідомлення, зроблені людиною, яка намагалася убезпечити себе та рідних, організувати військовий побут у блокадному місті та допомагала справлятися оточуючим. Книга показує, наскільки звичайні люди не готові до війни. Історія, яка зачепить кожного, нагадає ті перші дні, через які пройшов кожен українець.

Легке чтиво для підлітків від авторки бестселерів за версією The New York Times Сари Дессен «Просто слухай». Коли головна героїня свариться зі своєю популярною подругою, від неї відвертаються друзі. Куди приведе її знайомство з таємничим одинаком Оуеном, музичним фанатом та захопленим своїм щотижневим радіошоу?

Видавництво «Vivat» пропонує роман «Там, де співають раки». Він є бестселером The New York Times більше 100 тижнів поспіль і перекладений 46 мовами. Роман знайомить читача з дівчинкою Кайєю, яка мешкає на узбережжі. Вона почувається самотньо. Кайя звикла ховатися від проблем, як це роблять раки, за якими вона спостерігає. Цей роман розповідає про вихід із зони комфорту, про пошук людей, з якими перебуваєш «на одній хвилі», про дорослішання та збереження власного Я.

«Клуб червоних кедів» від Анни Пунсет серія книг про дівчаток-підлітків. Описує дружбу між дівчатами, їхні перші закоханості та стосунки. Серія сподобається дівчаткам віком від 9 років.

Чому ми?

Ranok.com.ua пропонує широкий асортимент сучасної прози. Підлітки точно оберуть собі книгу до смаку. У багатьох книгах вони зможуть побачити себе та прожити разом із головним героєм його історію. «Ранок» доставляє книги по всій Україні і навіть за кордон. Завжди раді своїм покупцям!