Пригоди

Кожен підліток продовжує шукати своє «місце під сонцем» у цьому світі. Розширювати свої межі та приміряти на себе різні ролі допоможе література для підлітків та молоді. Підліткам сподобається ототожнювати себе з головними героями, які живуть не буденністю, а життям, повним пригод.

Пригодницькі книги на ranok.com.ua

«Ластівки й Амазонки» – неймовірний захоплюючий пригодницький роман для дітей. Разом із головними героями читач з'їздить до табору на безлюдний острів, покатається на човнах, займеться рибалкою, візьме участь у битві з піратами та у пошуку скарбів. Ластівки – діти Уокеров, а Амазонки – це Ненсі та Пеггі Блеккет. Спочатку їхні стосунки зовсім не складаються. Але в процесі випробувань та суперництва їх неприязнь переростає у міцну дружбу.

Маріо Феслер представляє серію «Ліззі Карбон». Ці книги про дівчину Ліззі, яка вже звикла до того, що її переслідують невдачі. І, звичайно, вона не користується популярністю у однолітків завдяки своїй невдачливості. У книзі «Ліззі Карбон та клуб невдах» відбувається певна подія – дирекція школи доручає шкільний проект їй та ще кільком учням, яким щастить рівно стільки ж. Що ж із цього вийде? У книзі «Ліззі Карбон та любовні чудасії» наша Ліззі вперше закохується та вперше ревнує. У цій книзі все непросто, але Ліззі під силу «розплутати цей клубок».

Незвичайна книга, яка здатна зворушити серця. «Дим» від видавництва «Ранок» - книга, яка познайомить читачів з тринадцятирічним хлопцем на ім'я Клей. Він працює золотарем (заробляє тим, що знайде у Темзі) та охороняє свою територію від банд. Якось він бачить на афіші останнього дикого вовка у всій Британії. Клей йде до цирку, щоб побачити його наживо, але прийшовши, отримує шок від того, наскільки в жахливих умовах утримуються дикі тварини та як із них знущаються. Клею спадає думка, яку він захоче втілити в життя – звільнити вовка та повернути його до дикої природи. Цю книгу оцінять любителі природи та люди, здатні до емпатії. Насправді цю книгу можна розбирати на цитати, вона дуже повчальна. Наприклад: «Розумієш, Клей, помилятися – це привілей людей, які мають сміливість діяти. І навпаки: ті, хто тільки спостерігає, мають слабку ілюзію того, що вони зробили б краще». Книга про справедливість, про те, як маленький хлопчик відважується протистояти жорстокому світу дорослих, і про повагу до диких тварин. «Ранок» рекомендує «Дим» до спільного сімейного читання з подальшим обговоренням.

На «Ранок» можна обрати книгу Тома Егеланна. «Видавництво Старого Лева» пропонує історію про пригоди хлопця Роберта. Знайдено стародавній корабель вікінгів! Роберт разом зі своєю мамою вирушає до археологів на розкопки. А на шляху на них чекають пригоди! Читач разом із головним героєм шукатиме міфічний скарб, розкриє таємницю загадкового привиду. А може читач із Робертом зможуть запобігти кінцю світу?

Любителям пригодницьких детективів сподобаються книги Ненсі Спрінгер. Енола Холмс – головна героїня цих підліткових детективів. Їй 14 років і вона сестра неймовірного Шерлока. Образ Еноли чудово прописаний і зачаровує своєю сміливістю та неабияким розумом, а також сімейними дедуктивними здібностями. Енола розслідує всі загадкові злочини. Багато що скаже про цю серію книг престижна премія імені Едгара Аллана По за найкращий детектив для підлітків, яку отримали ці книги.

Кому сподобаються пригодницькі книжки?

Пригодницька література пропонується до читання всім тим, кого захоплює світ подорожей і цікавих пригод. Пропонуємо нашим читачам замовляти книги на «Ранок» та отримувати літературу найвищої якості швидкими службами доставки по всій Україні чи за кордоном.