Історичний роман

Популярність історичних романів була виправдана за всіх часів. Це унікальна можливість сучасників відчути атмосферу того чи іншого часу, поринути в конкретну епоху через історії головних героїв та переплетення їхніх доль.

Автори історичних романів заслуговують на особливу повагу, оскільки перед написанням творів ретельно вивчають документи. Їхні сюжетні лінії розгортаються на тлі подій з минулого й дають сучасникам уявлення про історичні періоди не у вигляді сухих фактів, а через почуття, вчинки, світогляд героїв роману. І тут не важливо чи персонажі творів вигадані особи, чи цілком реальні люди.

 

Історичні романи мають різні напрямки

Різноманітність у жанрі історичного роману дозволяє читачам знайти ту книгу, яка дійсно задовольнить їхні смаки та потреби.

Наприклад, шанувальникам історії Стародавнього Риму безсумнівно припадуть до душі твори Саймона Терні. Один з найбільш затребуваних його романів «Калігула» розповідає про перетворення юнака Гая, спадкоємця імператорського титулу, через інтриги, змови та зраду на розсудливого політика. Такою ж цікавою та захоплюючою стане історія Гая Октавія у творі Джона Вільямса «Август», коли племінник Юлія Цезаря на тлі драматичних подій досягає вершин влади.

Жанр успішний і у детективному напрямку. Роман «1793» розповідає про занепад шведського суспільства через кримінальну історію, яку розслідує колишній прокурор Сесіл Вінґе.

Бурхливі події 20-х років минулого століття – одна з тих епох, яка стала майданчиком для сюжетних ліній таких авторів історичних романів, як Жіль Леруа та Алекса Джорджа. Твір «Життя Алабами» змушує читача інакше подивитись на життя відомого письменника та його дружини – «злого генія». Автор переконує, що саме жінка стала жертвою свого чоловіка – нещадного тирана та ката. А «Паризький годинник» - це не показове життя чотирьох французьких зірок, яке насправді складається з гірких втрат і наповнене неймовірним драматизмом.

Фанати історій кохання отримають непідробне задоволення від романів Вінстона Грема «Демельза» та «Рос Полдарк».

Властива історичним романам і сатирична форма. Так, «Дурень» Крістофера Мура став бестселером і, по праву, вважається його найкращим твором. У романі переплетені магія, секс, примари та руйнування. Це історія останнього року життя шекспірівського Ліра вустами королівського блазня. Причому книга призначена для дорослих, які лояльно ставляться до нецензурної лексики.

 

Як обирати історичні романи?

А щоби вибір історичного роману не перетворився на жорстке випробування, варто звернутися до системи фільтрів нашого сайту. Вони, а також докладний опис сюжетної лінії, дозволяють зупинитися на тій книзі, яка дійсно принесе величезне задоволення від читання та розуміння раціонального вкладання коштів.

До того, на сайті регулярно проводяться акції, які дають можливість постійним відвідувачам придбати роман, що сподобався, зі значною знижкою. А співпраця з різними видавництвами передбачає регулярне оновлення та поповнення асортименту романами-«новинками».