Класика

Класичні твори є фундаментом літератури в цілому. По-перше, на них покладено «відповідальність» за формування художніх смаків людини. По-друге, класична література закладає основи світогляду та формує систему цінностей.

У творах класичної літератури порушуються актуальні у всі часи питання – добра та зла, любові та ненависті, шляхетності й підлості. Історії героїв у творах дають важливі життєві відповіді, разом із ними читач вчиться долати труднощі, співчуває та виховує в собі чесноти.

 

Яким запитам сучасника відповідає класична література?

Принципи та погляди будь-якої людини формуються завдяки багатьом факторам. Не останню роль цьому процесі відіграє класична література. Моральності та етиці нас вчать твори Селенджера, Гоголя, Чехова, Толстого, Достоєвського, Уальда та Гюго!

• Класична література (у перекладі або мовою оригіналу) сприяє інтелектуальному та духовному розвитку особистості.

• Розкриває культурні особливості різних епох.

• Твори класиків суттєво розширюють світогляд, дозволяють читачеві стати ерудованою особистістю.

Тому із задоволенням запрошуємо регулярно відвідувати сайт ranok.com.ua та продуктивно проводити вільний час із книгою з розділу «Класична література».

 

Наші рекомендації

Класичних творів так багато, що часом зробити вибір непросто. Здебільшого це стосується тих читачів, які не встигли остаточно сформувати свої літературні уподобання.

Ми ретельно проаналізували запити постійних клієнтів. І склали добірку творів та авторів, здатних задовольнити найпримхливіший читацький інтерес.

Насамперед пропонуємо ознайомитися з творчістю визнаного класика світової літератури – французького письменника Оноре де Бальзака. Саме він започаткував реалізм у літературі. Доля письменника так само цікава, як і його твори. А «Пустотливі оповіді» Бальзака безсумнівно сподобаються своєю жвавістю та динамікою, й веселим описом любовних утіх.

Шанувальники тонкого гумору та новел із несподіваним фіналом будуть у захваті від творчості американського письменника О. Генрі. Візитна картка класика - "Вождь червоношкірих". Ми ж пропонуємо ознайомитися з «Поросячою етикою» – поєднання дотепності та оптимізму, приправлене блискучим стилем автора.

Гектор Х'ю Манро, який творив під псевдонімом Сакі, зачарує читача чорним гумором. Сатиричні та похмурі розповіді про характери людей Едвардіанської епохи. Цинізм, іронія в комплекті з абсурдом і часом містикою розкажуть про загальноєвропейську катастрофу, що стрімко насувається. Твори Сакі характеризуються точними відточеними фразами. Письменник помер від кулі німецького снайпера і, за деякими свідченнями, останні слова, які Гектор сказав - "Вийми з рота цю бісову цигарку!" - влучно відображають усю його творчість.

І, звичайно, Даніель Дефо – плідний британський письменник, з яким пов'язують світову популяризацію романів. Хоча у Даніеля також багато памфлетів, оповідань, статей та повістей. Письменник став відомим завдяки першому своєму роману про Робінзона Крузо. Згодом пригоди героя екранізували, цей захоплюючий гостросюжетний фільм припав до душі глядачам. Даніель Дефо активно відстоював свободу слова, й невипадково роман «Радості та прикрості славнозвісної Молл Флендерс» викликав тоді справжній скандал. Це історія пригод красивої дівчини, яка задля досягнення «вершин» суспільства не гребувала злочинами, авантюрами, розпустою та лицемірством.

 

Чому слід обирати книги на нашому сайті?

Сайт ranok.com.ua співпрацює з багатьма видавництвами, тому тут представлений широкий асортимент книг класичної літератури. Більше того, обирати із зрозумілою системою фільтрів доволі просто. Замовлення надсилається транспортними службами в найкоротші терміни.