Енциклопедії

Кожен із нас навчається та розвивається з самого народження. Вчитися новому необхідно протягом усього життя. Знання – це те, що потрібно для всебічного розвитку особистості. І те, що дозволяє кожній людині ставати розумнішою, красномовнішою, розширює кругозір, вчить мислити критично, розвиває аналітичні здібності та логіку. Зрештою, Ви станете більш цікавим, як співрозмовник. Адже класно у своїй «тусовці» блиснути інформацією, фактами, які далеко не усім відомі. Наприклад, Ви знали, що у геконів немає повік, і щоб зволожити свої очі, геконам доводиться їх облизувати своїм довгим язиком? Або ж розглядаєте жука, він такий яскравий, синьо-зелений, блискучий. Ви робите висновок, що жук цей яскравого кольору! А ось і ні. Жук насправді сірий. А кольоровим він здається людському оку через борозенки у структурі надкрилля, і світла, яке по різному переломлюється в цих борозенках. Цікаво? А чи знаєте Ви, яка найвища гора у світі? А яка найглибша западина? А знаєте, що у складі жувальної гумки є каучук? А скільки спонтанних та нетипових питань ставлять Вам діти? На деякі з них важко відразу дати відповіді. Проте, задавати питання необхідно, класно бути чомучкою. Більше знати допоможуть книжки, що називаються енциклопедіями. Енциклопедії – найбільш об'ємна та різнобічна категорія книг. В енциклопедіях знаходяться систематизовані знання про всі, або кожну окремо тему, галузь, науку, дисципліну. Знання в енциклопедіях викладені у доступній формі, щоб читач міг швидко оволодіти інформацією та застосувати знання на практиці.

Які саме енциклопедії Ви можете знайти у нас?

Для найменших діток та дошкільнят інформація подається у простій формі, не перенасиченій фактами. Щоб маленьку людину зацікавити, але не відбити бажання вчитися. Книга «Світ тварин. Маленькі дослідники» Рута Мартіна та Аллана Сандерса підійде для маленьких дослідників, які знайомляться зі світом тварин та птахів. А якщо зазирнути під картонні віконця, то можна не лише наочно дізнатися, де хто живе і що їсть, а й відчути себе справжнім мисливцем та слідопитом.

Якщо ваш малюк саме вивчає кольори, то йому саме знадобиться енциклопедія, що допоможе отримати перші знання у цій сфері в ігровій формі. Дитина не тільки отримає базу з назвами кольорів, а і знайде відповіді на такі цікаві питання, як «Куди всі ці кольори зникають вночі?», і «Що ж буде, якщо кольори перемішати?».

Школяр уже ставить інші питання. Хто зараз населяє нашу планету і чому вимерли динозаври? Що всередині людини та як працює наше тіло? Які Царства бувають у природі? Що відбувається у космосі? Чому машина їде та літак летить? Що видно через мікроскоп, а що у телескоп? Тут помічником стануть енциклопедії з біології, анатомії, механіки, інформатики, історії. А може, ваша дитина цікавиться, чому мама виносить сміття в різних пакетах і кладе в різні контейнери? Підберіть для нього книгу по сортуванню відходів. Чи може Ви ростите маленького спортсмена чи шахіста? Такі енциклопедії надихнуть на нові подвиги.

Чому ми?

Енциклопедію обирати потрібно за віком та інтересами. На сайті ranok.com.ua Ви можете скористатися зручними фільтрами, які дозволять максимально швидко підібрати видавництво, мову, предмет вивчення та вік вашої дитини. Енциклопедія стане прекрасним презентом для людини будь-якого віку, на будь-яке свято. Даруючи енциклопедію, ви даруєте значно більше за книгу. Бо між «Я знаю» і «Я не знаю» лежить всього одна книжка.