Розробки уроків

У свідомості більшості людей підготовка до урока потребує певних зусиль з боку учнів, а вчитель, за визначенням, просто носій знань. Насправді успіх навчального процесу забезпечується продуманою підготовкою саме вчителя і тим, які інструменти він застосовуватиме під час навчання.

Інтернет-магазин «Ранок» зібрав широкий асортимент конспектів, розробок та планів, які стануть незамінними помічниками як для вчителів зі стажем, так і для новачків. Всі посібники, представлені на сайті, схвалено Міністерством освіти та науки України.

Етапи підготовки

Підготовка педагога складається з двох етапів: попереднього та безпосереднього.

Під час попередньої підготовки вчитель ретельно вивчає навчальну програму, заглиблюється у завдання дисципліни, знайомиться з посібниками, навчальною та методичною літературою. А також прискіпливо розглядає компетентність і висновки колег та звертається до власного досвіду.

Для вчителя важливо розуміти, які знання учень придбав до того, щоб наступні - стали логічним продовженням. Крім того, педагогу необхідно орієнтуватися в суміжних дисциплінах, які допомагають глибше розуміти предмет, що вивчається.

Тому на початку року педагог встановлює часові рамки на вивчення різноманітних тем дисципліни, розподіляє кількість годин на тиждень, складає розклад. Усе це називається календарним планом вивчення предмета.

Календарні плани, методичні матеріали щодо їх складання можна у будь-який час придбати на сайті ranok.com.ua. Ми постійно розширюємо асортимент товарів, це дозволяє сучасному вчителю крокувати в ногу з часом та придбати весь спектр необхідних для підготовки до уроків посібників.

З методичних матеріалів педагог черпає знання про нетрадиційні ресурси, які можна залучити в навчанні, наприклад, за допомогою перегляду діафільмів, кінофільмів чи складання діаграм. Сучасне технічне забезпечення уроків дозволяє вільно учням пов'язувати теоретичні знання із практикою. А завдання вчителя – знайти необхідне обладнання для прискорення цього процесу.

Під час безпосередньої підготовки педагога до урока він зобов'язаний виконати кілька завдань: сформулювати цілі, визначити обсяг та зміст матеріалу, вибрати форму організації, методи й заходи навчання для успішного досягнення результату та багато іншого. А також – скласти план-конспект – своєрідну «шпаргалку», яка допоможе систематизувати подачу матеріалу та не відхилятися від структури викладання.

Наш інтернет-магазин зібрав величезну кількість орієнтовних конспектів з тем по різних предметах від першого до останнього класу. Наприклад, ви можете придбати конспекти з вивчення української мови. В сучасних версіях представлені інноваційні оновлення програми, зображуються механізми реалізації модернізованого підходу НУШ. Типи уроків у них поділяються на традиційні та нетрадиційні. Крім того, ці конспекти побудовані так, що в них приділяється велика увага розвитку критичного мислення учнів та їх творчих здібностей.

Аналогічні цілі переслідують конспекти з точних наук, як математика, фізика, хімія. Також на сайті «Ранок» можна знайти конспекти-плани з підготовки до уроків фізичної культури, тобто та література, яка не є, на перший погляд, такою необхідною та явною. Але насправді вона потрібна, особливо педагогу-початківцю. Так, для першого класу конспект НУШ Фізична культура орієнтує вчителя на можливість подати учням успішне поєднання дисципліни та розвитку фізичних навичок через улюблені мультфільми.

Рекомендуємо звернутися до нашого інтернет-магазину за сучасними посібниками! Успіх викладання залежить від грамотної підготовки вчителя до уроків і в цьому йому якнайкраще допоможуть видання з нашого сайту.