Для підлітків та молоді

Література для підлітків та молоді є дуже важливим джерелом інформації для розваги та розвитку когнітивних здібностей. Читання книг покращить уміння формулювати власні думки, покращить синтаксис та пунктуацію, розширить кругозір молоді, впливатиме на покращення пам'яті, фантазії, уяви, логіки, ерудиції, навичок аналізування інформації та критичного мислення.

Які жанри включають книги для підлітків та молоді?

«Ранок» пропонує величезний розділ книг для підлітків та молоді, в якому кожен покупець зможе знайти цікавий для нього жанр.

- Детективи. «Ранок» пропонує захоплюючі та інтригуючі історії, в яких головні герої повинні вирішувати цікаві загадки. Найчастіше, головні герої люди, які мають екстраординарний розум, талановиті та самоіронічні. Вони шукатимуть докази, розгадуватимуть головоломки, «винюхуватимуть», «йтимуть по сліду» і розкриватимуть таємниці та змови.

- Фантастика та фентезі. Книги, які перенесуть читача до екстраординарних світів. Серія книг про юного чарівника Гаррі Поттера книги, що повні магії та пригод. Вони навчать дружити і бути вірними собі.

- Психологія, дорослішання, саморозвиток. Цей підрозділ навчить батьків правильно вибудовувати стосунки з дітьми, дотримуючись кордонів та займаючись «прокачуванням» власного «Я»; дасть дітям всю потрібну інформацію з питань, пов'язаних із дорослішанням та віковими змінами; а також містить книги з розвитку.

- Науково-пізнавальна література. Завдяки даним книгам, діти зможуть отримати відповіді на всі питання, які виникають у їхніх головах, навіть абсурдні. Книги познайомлять з правильним харчуванням, світовими війнами, книги, що покажуть дітям шлях, яким пройшла Україна за роки її існування у форматі незалежної держави, книги, які розкажуть дівчаткам і, обов'язково, хлопчикам про місячні, міфологічні українські байки, наукові книги про винаходи людства, книги про фінграмотність, про безпечне знаходження в інтернеті, про світові тренди тощо.

- Пригоди. У цих книжках ніхто не сидить вдома. Головні герої вирушають у подорожі, «дивляться у очі небезпеці», живуть повним життям. Також книги часто містять елементи дружби та самостійності, що зробить цей жанр ще цікавішим для молоді.

- Класика. Класичною вважається література, принципи та основна думка якої зберігають свою актуальність протягом десятиліть. Ця література потрібна для формування класичного смаку і непорушних цінностей. У підрозділі є твори справжніх майстрів пера української літератури. Молодь обов'язкова має знати своє коріння та шанувати українських письменників, метою яких завжди було піднесення України, заклики до свободи, до почуття власної гідності та любові до українського слова.

- Романтична проза. Підлітковий вік це той момент у житті кожної молодої людини, коли зароджуються перші справжні почуття, коли серце «пульсує», наче «намагається вирватися» із грудної клітки, коли перші поцілунки «тримаються» на губах тижнями. Читання романтичної прози покаже підліткам історії та досвід інших.

- Сучасна проза. У цьому підрозділі книг для підлітків та молоді міститься література, написана сучасними авторами для сучасних дітей. Багато видань є бестселерами The New York Times. Це книги про самостійність та самоідентифікацію, вихід із зони комфорту, про пошуки однодумців, про дружбу та кохання, про школу. Також у цьому підрозділі знаходиться перший в українській літературі підлітковий роман про УПА від Пагутяк. Книга буде доречна з дванадцятирічного віку, і рекомендується до прочитання всім підліткам та молоді.

Чому «Ранок»?

Усього 4 пункти з багатьох, яких вже достатньо: широкий асортимент, висока якість, доставка й за кордон, електронні версії видань.