Класика

У цьому розділі видавництво «Ранок» зібрало літературу, яка вважається взірцевою для конкретної доби. Це зібрання творів з основною думкою і «посиланням», яке ці твори намагаються донести до людей, що залишаються незмінними протягом багатьох років, а то й віків. Дані літературні твори є фундаментом основних літературних течій. Класична література знайшла відгук у серцях широкої аудиторії читачів по усьому світу.

Класична література на ranok.com.ua

У цьому розділі видавництво «Ранок» зібрало чудову добірку творів від наших рідних українських письменників, імена та прізвища яких знайомі кожному українцю. Тут і Марко Вовчок, Ольга Кобилянська, Тарас Григорович Шевченко, Борис Грінченко, Пантелеймон Куліш, Іван Багряний, Іван Франко, Василь Стефаник, Іван Петрович Котляревський, Іван Карпенко-Карий, Панас Мирний, Михайло Кострицький, Григорій Квітка-Основ'яненко, Леся Українка, Микола Гоголь та інші неймовірні творці.

«Захар Беркут» – одна із найвідоміших книг української літератури, а також одна з найвідоміших, котрі вийшли із-під пера Івана Франка. У ній розповідається про історичну боротьбу давніх карпатських громад із навалою монголів, про соціальне гноблення. Повість була вперше видана в 1883 році, але й на сьогоднішній день тема боротьби за свої права та свободи для України є соціально гострою.

«Кобзар» – справжня класика та «дорогоцінний скарб» української літератури. На сторінках - «голос» звичайного кріпака. Голос, який зрештою і досі скріплює та веде за собою український народ. Тарас Григорович завжди прославляв Україну, наші людські та природні багатства, закликав боротися з несправедливістю та рабством, боротися за свою свободу.

Видавництво «Школа» пропонує «Сковородар» – унікальне видання про ще одного відомого неймовірного українця - про Григорія Сковороду. Назар Федорак зробив детальну хронологічну таблицю та художній життєпис Сковороди. Цю книгу буде цікаво читати навіть знаючій людині, оскільки вона зможе поглибити свої знання про цінності та про літературну спадщину творця. Наталія Косенко та Назар Федорак пропонують на сторінках переклад сучасною українською мовою. Також всередині знаходиться тематично структурована добірка афоризмів Григорія Сковороди. А стильне сучасне оформлення від Катерини Перепилиці підкреслить історично-містичну атмосферу, яка переважає у збірці та навіюється самою персоною творця.

«Чорна Рада» – це перший історичний роман українською мовою, який був написаний Пантелеймоном Кулішем у 1857 році. У романі розповідається про події, що відбувалися в Україні після смерті гетьмана Богдана Хмельницького. Тоді Україну «роздирали» різні політичні та соціальні орієнтації, які призвели до зборів Чорної ради 1663 року. Збори проходили за участі народу, тобто «черні» - від цього й пішла така назва. Видавництво «Богдан» пропонує книгу «Чорна Рада» із позначкою «Богданова шкільна наука».

Також у цьому розділі можна підібрати улюблене видання від Люсі-Мод Монтгомері. Це канадська письменниця, яка заслужила славу завдяки своїй серії книг про сирітку з рудим волоссям Енн Ширлі. Видавництво «Урбіно» пропонує книги про Енн, перекладені українською мовою.

Чому ми?

«Ранок» пропонує твори від класичних авторів різних епох та літературних течій. У розділі можна знайти твори епохи романтизму, реалізму, модернізму, класику сучасності. Видавництво «Ранок» завжди намагається «йти в ногу з часом» та радувати своїх читачів цікавими новинками.