Хрестоматії

У хрестоматії входять фрагменти творів чи повний твір, які вивчаються під час уроків з конкретних дисциплін. Інформація, що наповнює хрестоматії, систематично підібрана. Твори, що входять до складу, підходять до різних жанрів це художні твори, історичні, літературні, наукові та ін. У цьому розділі можна знайти зібрання творів конкретного автора, або різних авторів. Разом із хрестоматіями учні познайомляться з творами відомих письменників різних часів, у тому числі й з цікавими здобутками сучасних авторів.

Які хрестоматії пропонує «Ранок»?

Аудіохрестоматія «Українська література» містить художні твори в акторському виконанні. Аудіохрестоматію від «Ранок» для 11 класу читає Подорожко. Видання супроводжується спеціальною версією у mp-3 форматі, яка підходить для мобільних пристроїв. Вона випущена під девізом «Слухай і готуйся до занять із задоволенням!» Аудіохрестоматії це масштабний освітній проект, упорядкований відповідно до шкільної програми з української літератури, затвердженої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Для того, щоб полегшити сприйняття учнями шкільного матеріалу з літератури, до хрестоматії увійшли найкращі прозові та поетичні твори.

«Джерела» класична хрестоматія. Видавництво «Ранок» пропонує хрестоматію із зарубіжної літератури. Видання випущено з урахуванням концептуальних засад реформування середньої школи НУШ. У хрестоматії учням пропонується цікава інформація про творчий шлях митців. Усередині знаходяться ключові епізоди творів із докладним переказом випущених фрагментів, а також завдання для аналізу творів. Видання супроводжується інтернет-підтримкою. Електронне доповнення містить повні тексти, читацький практикум та тести. Хрестоматія пропонує тексти художніх творів, вивчення яких передбачено чинною програмою з літератури рівня стандарту та профільного рівня. Хрестоматія «Джерела» з української літератури від «Ранок» це хрестоматія-довідник. Усередині знаходяться літературні твори, літературознавчі статті та інформативні довідки про письменників. Після кожного твору є питання та завдання, робота над якими допоможе кращому засвоєнню змісту творів та розвитку аналітичних навичок. Видання відповідає чинній програмі з урахуванням останніх змін.

Хрестоматія від видавництва «Літера ЛТД» відповідає оновленій шкільній програмі. Хрестоматія із зарубіжної літератури містить щоденник читача у безкоштовному доповненні. Усередині посібника знаходяться твори для обов'язкового та додаткового читання, цікаві відомості про авторів, ілюстрації до творів, словник термінів, сторінка для перевірки знань та корисна додаткова інформація. У виданні для 8 класу діти розберуть поняття балад та билин, познайомляться з історичним минулим літератури, дізнаються про те, як описувалася дружба та любов у видатних творах, познайомляться з літературним детективом та світовими новелами, а також із сучасною літературою.

Видавництво «Літера ЛТД» пропонує хрестоматію з української літератури для додаткового читання. Розроблена згідно з новою програмою основної школи. Хрестоматія для 8 класу містить усі твори для додаткового читання за основною програмою, цікаві відомості про авторів та пояснення незрозумілих слів.

Чому покупцю варто звернути увагу на «Ранок»?

У даному розділі представлений широкий асортимент хрестоматій з різних шкільних курсів. Усі видання відповідають чинній оновленій шкільній програмі. Вчителям ці посібники допоможуть втілити план викладення предмета, а учням хрестоматії знадобляться на уроках, а також для позашкільних читань.