Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Енциклопедія у форматі інфографіки?
25.06.2019
Що почитати?
Класичні енциклопедії для дітей «відійшли на другий план», і вперед «вириваються» книги з легкої і ілюстрованої подачею, цікавими короткими фактами, які легко запам'ятовуються.
 
Такими енциклопедіями нового покоління є книги серії «Інфографіка». У них подана інформація про сучасний транспорт, видатні винаходи і хоробрих воїнів.
 
Інфографіка - це графічний спосіб подачі складної інформації. Те, що раніше займало кілька сторінок, зараз передається однією-двома ілюстраціями. Це більш інформативно і легше сприймається і засвоюється молодшими школярами.
 
У першій книзі діти познайомляться з сучасним транспортом. Тут описана робота реактивних ранців, гіробордов, швидкісних поїздів і ракет. Діти дізнаються про їхні швидкості, потужності і навіть відсоток забруднення навколишнього середовища.
 

Друга книга в серії про великі відкриття увійшла в топ-10 хітів продажів на київському книжковому Арсеналі в травні 2019 року. Тут подано інформацію про найважливіші світові відкриття. 


Фішка книги: інформація про те, як відкриття з’явилося в Україні.


У третій книзі «Енциклопедія відважних воїнів» діти познайомляться з лицарями різних епох, українськими козаками і солдатами. Дізнаються про їхнє спорядження, зброю, відомих особистостей і хронології битв.
 
Фішки книг
 
  • Пізнавальні факти в датах і цифрах;
     
  • наочні схеми;
     
  • сучасне застосування.
     

Як читати ці книги?
 
Матеріал, представлений в книгах, допоможе дітям краще розбиратися в шкільному матеріалі, зокрема історії. Щоб поєднати навчання і дозвілля рекомендуємо дотримуватися таких рекомендацій:
 
1. Дайте дитині самостійно познайомитися з книгою, побачити форму подачі матеріалу.
 
2. Після цього запропонуйте прочитати один або кілька розділів. Ставте запитання: наприклад, чи був щит у римських легіонерів, який потяг найшвидший? Навіть не запам'ятавши цю інформацію, дитина зможе легко її відшукати в книгах. Але дитина не повинна зазубрювати інформацію: це не шкільний підручник, а енциклопедія, покликана познайомити дитину зі світом.
 
3. Запропонуйте намалювати, наприклад, сучасного лицаря або екотранспорт майбутнього. Підпишіть на малюнку частини форми воїна, швидкість і будову автомобіля.
 
Нехай історія стане одним з найближчих друзів для дитини за допомогою книжок із серії «Інфографіка».
 
Тетяна Маслова, 
редакторка ВГ «Енциклопедії й ігри»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: