Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Огляд ігрових наборів «Мої перші речення»
17.01.2020
Поради батькам
Серія «Мої перші речення» — набори, що дозволяють вдало поєднати гру з навчанням, допомагають візуалізувати слова та речення для легкого розуміння прочитаного й показують дітям, що читання може бути веселим і цікавим.
 
До серії увійшли три набори за такими темами:
 
1. Моя сім’я.
2. Професії.
3. Тварини.
 

 
Усередині кожного набору є 24 маленькі картки, 6 ігрових полів та інструкція до гри.
 
На кожному ігровому полі проілюстровано певну ситуацію та написано речення, що відповідає зображенню (наприклад, «Художник малює картину фарбами»). Також тут надано орієнтовну схему — опорні запитання, відповідаючи на які дитина зможе побудувати речення  (наприклад, «ХТО?», «ЩО РОБИТЬ?», «ЩО?», «ЧИМ?»).
 
На маленьких картках надано різні картинки (що відображують предмет, певну дію чи характеристику) та написано назву кожного (наприклад, «художник», «малює», «картину», «фарбами»).
 
Діти мають дібрати по 4 відповідні картки на кожне ігрове поле. В інструкції запропоновано три варіанти гри з наборами. Крім того можна вигадувати нові правила гри, зважаючи на настрій, вік та рівень розвитку дитини.
 

 
На який вік розраховано набори? На коробці написано 3+, але це не означає, що набори серії призначені для малюків. Це гарний навчальний матеріал для діточок різних вікових категорій:
 
- орієнтовно 3-5 років: малюки навчаться описувати малюнок; добирати слова, що відповідають на задане запитання; сформують навички зв’язного мовлення; запам’ятають написання слів, а можливо навіть почнуть читати;
 
- орієнтовно 6-9 років: діти зможуть розуміти текст та виділяти смисловий зв’язок слів у ньому, розрізняти частини мови та визначати, на які запитання вони відповідають. Цілком ймовірно, що малюки завдяки цим наборам зможуть легше вивчити, які бувають члени речення.
 

 
Кожен набір серії «Мої перші речення»  — це чудовий дидактичний матеріал для розвитку дитини, що сприятиме її гармонійному розвитку, становленню зв’язного мовлення, розуміння змісту речень й розвитку мовлення в цілому. Отже, ці ігри — мастхев для діточок 3-9 років та їхніх батьків і педагогів!
 
Бажаємо вам і вашим малюкам приємного та корисного дозвілля!

Олена Ольховська
 
Провідний редактор
ІГ Кенгуру
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: