Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Творити добро - велика праця, що приносить радість
02.01.2020
Життя нашого видавництва
Як говорив Віктор Гюго: «У внутрішньому світі людини доброта – це сонце». І саме сонце доброти зігріває сотні сердець, дарує радість та щирі усмішки. 
 
Кожна людина по своєму розуміє поняття «добро», а отже і «добрі справи». Для когось це вступити місце у громадському транспорті, для когось - піклуватись про стареньку людину, хтось бере участь у благодійних акціях, а хтось працює волонтером. Насправді ж, творити добро можна по-різному та результат однаковий - безкорислива допомога, що приносить благо та радість.
 
Наша благодійність направлена на допомогу та підтримку жителям Донецької та Луганської областей України, малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, дітям сиротам та інвалідам. Ми радуємо дітлахів книжечками: і великими, і малими. В кожну з них автор вклав частинку себе. Піклуємось про інтелектуальне збагачення дітлахів, їхній всебічний розвиток та гармонійне зростання.
 

 
Бажання творити добро об’єднує людей. Тож ми заснували «Благодійний Фонд "Ранок-Україна"» та підтримуємо партнерські відносини з багатьма іншими фондами і різними благодійними організаціями. Так спільними зусиллями і допомагаємо тим, хто цього потребує. 
 
Завдяки програмам «Діти Донбасу», «Збери дитину до школи» та «Турбота про ближніх» понад 2 тисяч сімей Донецької та Луганської областей та переселенці отримали допомогу різного напрямку. Перша приділяє увагу пологовим будинкам - забезпечує засобами гігієни, медичними препаратами та обладнанням. Друга - школи і дошкільні заклади, дитячі будинки та інтернати - навчальними посібниками, канцелярськими товарами, методичною та дитячою літературою. Третя - закупляє медикаменти для лікування поранених, передбачає здачу донорської крові, допомагає в проходженні реабілітації. 
 

 
Влітку спільно з ГО Гранат в Харкові пройшла акція «Подаруй літо». Разом ми мали можливість подарувати дитинство. У ній взяли участь понад 150 дітей, що проживають в інтернатах та дитячих будинках. Дітлахи фізично та морально оздоровлювались. А ще на кожного із учасників очікував сюрприз - подарунок від видавництва: книжечки та набори для творчості.
 
Як ви гадаєте, бібліотеки, що за кордоном мають серед свого асортименту книги українською? Тепер так. Бо благодійний проєкт «Ми Українці» був створений для підтримки закордонних бібліотек, що належать українським діаспорам. І книги нашого видавництва були надані в більше ніж 20 країн світу задля підтримки української мови та культури. 
 

 
Спільно з фондом Яніки Мерило відправили дітям в лікарні приблизно 100 книг. А з благодійним фондом ім. Сергія Жадана відправили 40 книг в прифронтові зони дітям, що брали участь та перемогли у конкурсі рецензій «Пиши-читай».
 
Останній наш масштабний проєкт «Секретний Санта» заполонив серця багатьох українців. Адже він був направлений на створення казки, дарування віри в диво та щирої усмішки. В його рамках проводилися благодійні розіграші та збори книг, а також читання книг, що були надіслані до лікарень по всій Україні. 
 

 
Писати можна безкінечно, бо кожного місяця проходить 10-15 різноманітних акцій у яких бере участь понад 50 благодійних фондів та громадських організацій. І всі акції, програми, проєкти - націлені на те, щоб зробити дітей щасливішими. А якщо щасливі вони, то й щасливі ми. І пам’ятайте: зробити щось хороше можна просто так, лише заради того, щоби почуватися хорошою людиною. Хоч робити добро й бути добрим – велика праця, але воно цього варте. Для нас доказом цього є діти, в яких сяють очі від радощів, а на обличчі з’являється щира усмішка, коли частинка промінця від нашого сонечка зігріває їх своїм теплом.
 
 
 
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: