Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
4 нові казкові «ЕКОісторії», що закладають зернята ЕКОсвідомості
23.09.2023
Що почитати?

Чому видавництво «Ранок» цілком заслужено могло б отримати звання найбільш екосвідомого видавництва України? Та бо книжок на екологічну тематику в нашому асортименті стає дедалі більше! І ми та наші прекрасні автори не збираємося зупинятися, а разом із читачами прагнемо врятувати планету. З цією метою підійшла до створення нової серії з 4 казкових оповідань про сортування сміття улюблена дитяча авторка Ганна Булгакова. Серія «ЕКОісторії» поспішає до рятівників планети, своїх читачів!

Метою видавництва є зокрема і виховання свідомого покоління. У нас уже є книжки про те, як і навіщо сортувати відходи («Куди подіти сміття?»), як пластик впливає на нашу планету («Чому ми любимо і не любимо пластик?»), як діти з усього світу допомагають довкіллю («Я можу врятувати планету») та безліч інших. Однак нова серія «ЕКОісторії» — особлива! Бо вона для найменших читачів. А це значить, що її книжки а) казкові; б) невеликі, але змістовні; в) яскраві й кумедні; ґ) написані та прорецензовані фахівцями, бо ми дбаємо і про чистоту інформації.

Серія складається з чотирьох книжок для читачів віку «чомусиків», у яких безліч запитань і період цікавості до світу. Саме час, щоб закласти основи дбайливого ставлення до природи. Наприклад, пояснити, як виготовляють різні матеріали та як сортувати скло, папір, метал і пластик. Власне, це і є чотири «головні герої» книжок.

«Мрія пані Бляшанки» — про те, як виготовляють бляшанки та чому кожен із нас може втілити їхню мрію, просто здавши їх на перероблення. Імпозантна пані Бляшанка (лишень погляньте на неї!) дає просту і вичерпну інструкцію дій для всіх, хто захоче зробити це вперше. Адже окрім казкової історії, у книжці велика частка пізнавальної інформації про виготовлення і перероблення бляшанок.

Пишаємося авторкою Ганною Булгаковою, що змогла майстерно це поєднати і обрала вдалий підхід — сторителінг! Кожна книжка — це не суха наукова інформація, а захопливі долі предметів, які ожили, щоб навчити маленьких читачів дбати про природу.

«От тобі й соломинки!» — історія, з якої читачі дізнаються про несподіваний поворот долі в житті пластикових соломинок. Хоч їх і не можна здати на перероблення, бо вони не мають спеціального маркування, проте це не привід нести їх у смітник. Усім речам можна дати друге життя — ось гасло серії! І соломинки не виняток. Це книжка про ощадливе використання, турботу, креатив. Яскравих барв книжці і всій серії надала художниця Юлія Гречух. А її соломинки виглядають як справжні борчині за чистоту планети!

«Михайлик і паперова зірка» — мабуть, найбільш ефективна книжка з чотирьох. Адже заощаджувати папір найлегше. Проте не для Михайлика і дітлахів, які використовують сотні аркушів під час малювання.

Коли аркушам стає несила терпіти недбайливе ставлення до себе, вони повстають і розказують дещо цікаве Михайликові й читачам. А саме, з чого і як виготовляють папір та як це може зашкодити природі. А головне — що робити, щоб і малювати досхочу, і планету зберегти. Рецензентка видання, Ірина Білик, засновниця компанії «Білка — зелені думки в дії» краще за нас розкаже про цінність книжки:

«Щоб відчути цінність, інколи варто побачити процес створення та народження виробу. І саме в цій історії, ми можемо детально зануритись в процес виготовлення паперу. А завдяки побаченим масштабам, змінити своє ставлення до використаного паперу. Сортувати, здавати на переробку та дарувати друге життя — прості щоденні кроки нашого чистого майбутнього!»
«Обережно, скло!» — про, здавалося б, такий простий, але насправді вищий рівень екосвідомості. Прибирати за кимось на природі для нас, стало нормою. А ось відсортувати знайдені відходи та здати на перероблення — поки що може не кожний. Проте героям цієї книжки це до снаги, як і всім нам. Щоб тварини у лісі не страждали від уламуків скла, варто зробити всього декілька простих кроків: а) дізнатися, як і з чого скло виготовляють; б) зібрати скло в обрему коробку; в) віднести на перероблення.

Юні читачі й читачки переконаються, що нове життя речам дарувати геть не складно! Адже наприкінці кожної книжки серії є інструкції зі створення саморобок. Картина з бляшанки, брелок із соломинок чи навіть… веселка у скляній пляшці. Просто!

Видавництво «Ранок» чи не єдине, що послідовно підтримує і розвиває екотематику. Впевнені, наші екосвідомі читачі допоможуть нам у цьому. А «ЕКОісторії» закладуть малечі основи дбайливого ставлення до природи.

 


Катерина Процун,
провідна редакторка видавничої групи «Енциклопедії»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: