Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
7 причин купити судоку та кросворди
13.09.2019
Поради батькам
    Для батьків завжди є актуальною тема загального розвитку їхньої дитини. Марнувати час ніколи, тому всі розваги повинні бути корисними. Вигадуючи нові книжки, виробник намагається не тільки сприяти розвитку дітей, а ще й розважити їх за допомогою завдань у книжках. Так би мовити, підсолодити їхній тяжкий шлях до навчання...


    На допомогу видавцям (на щастя) прийшли розробники мультсеріалів. Книжки за мотивами улюблених мультиків користуються неабияким попитом. Ви, звичайно, чули про мультфільм «Як приборкати дракона – 3» від DreamWorks. Видавництво «Ранок» вже надрукувало нові книжки з героями цього мультфільму. Нещодавно на полицях книжкових магазинів з’явилися нові серії книжок із наліпками: судоку та кросворди з героями «Як приборкати дракона – 3».


    Головним гаслом цієї серії є те, що судоку та кросворди більше, ніж розвага. Спробуємо розібратися, чому саме так стверджує виробник, і назвемо сім причин, чому це гасло є правдивим.

    1. Розвивають логічне мислення та пам'ять.

    Коли дитина навчається у школі, вона повинна засвоїти велику кількість загальної інформації. З одного боку, це добре, адже школа – це фундамент знань. Але школа навчає логіки лише поверхнево. Тому поглиблено розвивати логічне мислення треба самостійно. Розгадування кросвордів і судоку допомагає розвинути логічне мислення та пам'ять, адже такі завдання складаються тільки за допомогою логіки й знань. Наприклад, розгадуючи судоку, дитина повинна тримати в голові певну комбінацію зображень. І якщо у малечі добре розвинена зорова пам‘ять, скласти головоломку їй буде неважко. Це тільки на перший погляд такі завдання легкі, але спробуйте це зробити самостійно.



    2. Вчать приймати рішення.

    Для того щоб зробити вибір, потрібно спочатку критично оцінити ситуацію і при цьому швидко прийняти рішення. Розгадування подібних завдань дає почуття впевненості у власному виборі. Дитина починає швидше реагувати на будь-які задачі. Це також впливає на вміння рахувати про себе.



    3. Гарні вправи для тренування мозку.

    Мозок потрібно також тренувати, як і всі частини тіла. Розв’язування логічних завдань -  найкращий спосіб. А ще ваша дитина зможе дізнатися багато нового, розгадуючи кросворди, а також зможе перевірити свої знання. Більшість батьків будуть здивовані, тому що їхні діти почнуть краще читати завдяки таким завданням. Адже, відповісти на завдання, скласти слово-ключ потрібно за допомогою  наліпок. А ще доведеться добре попрацювати, щоб дати правильні відповіді на всі запитання.



    4. Корисне дозвілля.

    Батькам не потрібно хвилюватися про безмежне «зависання» дитини перед гаджетами, якщо в їхньому арсеналі є книжки з головоломками та наліпками.

    5. Тренування уваги дитини.

    Розгадуючи судоку, дитина постійно тренує свою увагу до деталей. Це вміння обов’язково стане у нагоді малечі в майбутньому. Будь-яка професія потребує цього вміння.



    6. Покращує концентрацію уваги.

    Інколи дитина не може зосередитись на одному завданні. Із цим потрібно працювати. Переходячи від найпростіших завдань до більш складних, дитина має можливість розвиватися у заданому напрямку.

    7. Дозволяє почуватися щасливим.
   
    Коли дитина правильно розгадує завдання, вона почуває себе більш впевнено, задоволено. А почуття досягнутої цілі робить її щасливішою.



    Отже, безперечно, розгадування головоломок – це більше, ніж розвага! А разом із героями улюблених мультфільмів – це не тільки пізнавально, а й весело та цікаво. Не зволікайте, спробуйте і ви!


Дар‘я Полежака
Помічниця провідного редактора
відділу «Disney книги»











Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: