Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
8 причин, чому у вашій домашній дитячій бібліотеці мають бути книги Річарда Скаррі
02.09.2020
Що почитати?
А ви знаєте, що «Ранок» — єдине видавництво, яке випускає книги Річарда Скаррі українською мовою? А хто такий Річард Скаррі, ви знаєте? Це геніальний американський дитячий письменник та ілюстратор. Упродовж 50 років його книги були видані в усьому світі загальним накладом понад 100 млн примірників! А в останні п’ять років вони здобули неабияку популярність і серед українських читачів. Як вважаєте, чому?

 

Причина перша: ці книги не нудні!
Сам Скаррі в дитинстві не дуже любив учитися, бо це, на його думку, було надто нудною справою. Тому у своїх книгах він прагнув зацікавити дітей, вчити їх легко і весело!

 
Причина друга: усі герої книг — тварини, а це завжди до душі малюкам.
Наприклад, книга «Місто добрих справ» розповідає про життя вигаданого містечка, де кожен робить свою справу. Герої книги — антропоморфні, тобто тварини, схожі на людей. З їхньою допомогою можна під час гри пояснити дитині безліч важливих речей: складності сучасного світу, правила поведінки, техніку безпеки... 


 
 

Причина третя: тренування пам’яті й уваги.
Книги Скаррі належать до категорії віммельбухів, тобто книг для розглядання. На картинках приховано чимало найрізноманітніших деталей. Щоб знайти їх, дитині знадобиться уважність.

 
Причина четверта: розвиток фантазії та уяви.
Ці книги не нав’язують сюжет — його можна придумати самим і обговорити кожну історію, фантазуючи разом із дітьми. Найкраще фантазувати з книгою «Автівки, вантажівки та все, що рухається». 


 

Причина п’ята: розвиток мовлення.
Так-так, книги Скаррі підходять для цього якнайкраще! Розглядаючи картинки, малюк із вашою допомогою дізнається безліч нових слів і вчитиметься правильно їх вживати. Звісно, для цього вам потрібно розглядати книгу разом і розмовляти з дитиною. У цій справі вам стане у пригоді «Найкращий словник».

 
Причина шоста: стимуляція допитливості.
А ви знаєте, що саме допитливість заохочує дитину до навчання? Найкраще розвивають допитливість пізнавальні прогулянки, екскурсії та... подорожі! І, звісно, книги про невідомі країни. Такі, як «Невгамовний світ». Малюк познайомиться з різними країнами світу, слухаючи історії про веселі пригоди їхніх мешканців-звірят.

 
Причина сьома: заохочення до самостійного читання.
Звичайно, у мами не завжди є час для читання книжки. А дізнатися, що буде далі, так хочеться! І дуже ймовірно, що дитина спробує читати самотужки. Ідеальна книга для того, щоб почати читати самостійно, — «Найкращий словник».

 
Причина восьма: книги Скаррі зближують родину. Не вірите? Тоді придбайте одну з них. Обіцяємо: розглядати її та веселитися ви будете всією сім’єю!
 
 

Юлія Каспарова
 
Провідний редактор
Каскад_С
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: