Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Безмежна любов до маленьких землян в енциклопедії «Привіт, землянине!»
12.03.2021
Що почитати?
Мало хто може доступно і з любов’ю розповісти, на якій особливій і прекрасній планеті ми живемо. Однак авторові енциклопедії «Привіт, землянине!» це вдалося. Марк тер Горст має значний досвід написання книжок і підручників з географії, однак його стиль викладу інформації зовсім не схожий на той, що діти звикли чути в школі. І далі ви дізнаєтеся, у чому ж секрет.
 

Навіть камінцеві є що розказати 
 
У шістьох розділах книжки «Привіт, землянине!» міститься інформація про історію Землі і Сонячну систему, про атмосферу і пори року, про вулкани і землетруси, про воду, клімат, першу людину та навіть імовірний апокаліпсис. Чимало, еге ж? Однак автору завдяки особистим звертанням, запитанням і влучним коментарям вдається утримувати увагу читачів до останньої крапки.
 

Описуючи тривалі й складні процеси, Марк нерідко вдається до хитрощів, і тоді в описі з’являється, наприклад, розповідь камінця, що колись давно був пекучою магмою. Цікаво, чи не так?
 
Серйозні теми «під соусом» розваг
 
Інформацію в книжці викладено легко і зрозуміло, але це не означає, що вона примітивна. «Привіт, землянине!» — дуже змістовна енциклопедія, в якій наукові факти «приправлені» дотепними коментарями, смішними картинками і мінікоміксами.
 

До речі, щодо художнього оформлення: зображення в книжці теж допомагають засвоєнню інформації. Дивує, як найскладніші поняття знайшли по-геніальному прості втілення в малюнках. Дотепно, наочно, завжди доречно! Хочеться сказати «браво» ілюстраторці Венді Пандерс.
 
А ще на сторінках енциклопедії є завдання, в яких дітям пропонують подумати, залучити логіку, пофантазувати або навіть виконати досліди. 
 
Енциклопедія vs ґуґл
 
Безперечно, ґуґл знає чимало. Власне тому автор енциклопедії «Привіт, землянине!» не вдає, ніби того не існує, а, навпаки, знайомить читачів з корисними ресурсами, як-от Google Earth, де можна побачити найвіддаленіші куточки нашої планети. Разом з тим книжка має значну перевагу над статтями з інтернету: відомості тут дбайливо впорядковані й адаптовані до віку читачів. Будьте певні, дитина не закине цю книжку на полицю зі словами: «Хто взагалі читає енциклопедії, коли є ґуґл?» 
 

Як бачите, ця енциклопедія руйнує всі стереотипи. Книжка стане настільним порадником для вашого допитливого землянина, адже звернутися до неї по відповіді захочеться і після незрозумілого уроку в школі, і після прогулянки лісом, і ввечері, коли з неба падатимуть зорі. Чи все ж таки то падають не зорі? 
 
Читайте і дізнавайтесь!

 
Катерина Процун,
помічниця провідного редактора відділу «Енциклопедії»
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: