Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Чому дитині точно сподобаються книжки про друзяк-динозавриків
03.11.2022
Що почитати?

Дітлахів просто полонять історії про динозаврів. Тому що динозаври — це такі великі та страшні казкові дракони, яких можна не боятися. А ще тому що, в той час, як мама чи тато можуть назвати трьох чи чотирьох динозаврів, а дитина — двадцять, вона почувається справжнім авторитетом. І тому що це можливість відчути себе експертом у чомусь, розказати щось, що ні батькам, ані бабусям невідомо.

Письменник Ларс Мелє та художник Ларс Рудеб'єр створили серію дитячих книг «Друзяки-динозаврики», здатних викликати не тільки інтерес, а й непідробне захоплення навіть найневгамовнішої дитини. У серії сім задерикуватих жартівливих дитячих книг про пригоди друзяк-динозавриків у країні Динозаврії. Від них неможливо відірватися: на кожній сторінці оживають динозаври, кожний розворот є маленьким шедевром. І малюнки, і текст — із гумором, зрозумілим маленькій дитині. У головних героїв — маминого улюбленця Расмуса Рекса та його друга, харизматичного авантюриста Тіммі Троодона, — неможливо не закохатися.   

Читати сім книжок із серії «Друзяки-динозаврики» можна у будь-якому порядку, у кожній — самостійна добра та яскрава історія, один день із життя динозавриків. Кожна починається з невеликого екскурсу в глибину століть: коли і де саме жили динозаври, який розмір мали, чим харчувалися тощо. Казки починаються не зі звичайного «жили-були», тут читач одразу занурюється у гущавину подій: «Біжимо купатися, Расмусе!» або: «Расмусе, ти вже склав речі?». Під час пригод та подорожей Расмус і Тіммі зустрічають тільки друзів, хоч і щоразу лякаються. У книгах багато діалогів, деякі слова чи речення виділені збільшеним жирним шрифтом, завдяки цьому  оповідання виходить жвавим, динамічним. Зазвичай фрази обриваються в кінці сторінки або закінчуються питанням, тому хочеться якнайшвидше перегорнути сторінку.

У багатьох місцях ви з дитиною просто реготатимете в голос. Ви дізнаєтеся, як виглядають найбільший у світі динозавр і оладкозавр, де саме динозаври ховають свої скарби, чи бояться вони лоскотки, як влаштувати печерну вечірку, чим харчується бабуся Расмуса Рекса та купу інших корисних та дотепних відомостей.

Хочеться відзначити ще деякі плюси серії «Друзяки-динозаврики»:

  • на форзаці кожної з книг — мапа Динозаврії;
  • яскраві дотепні діалоги підійдуть для розігрування за ролями, можна влаштувати імпровізований домашній театр;
  • наприкінці кожної книги — розворот із описом справжніх динозаврів, які стали прототипами для героїв казки. Оскільки є герої постійні й тимчасові, то і описи динозаврів є такі, що повторюються, наприклад про тиранозаврів, плюс про тих героїв, які беруть участь саме в цьому оповіданні;
  • історії про друзяк-динозавриків класно читати на ніч, тому що кожна з них закінчується веселою вечіркою та закономірним завершенням дня.

Яскраві, самобутні та просто чарівні книги про друзяк-динозавриків — це абсолютно сімейне читання, від несподіваних сюжетних поворотів неможливо відірватися, а за роздивлянням картинок можна провести взагалі скільки завгодно часу. Це такі книги, які хочеться обіймати та показувати всім.

 

З любов'ю, 

ВГ МАГ

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: