Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Цікаві та кумедні книжки про справжню дружбу для дітей і підлітків
09.06.2024
Що почитати?

Друзі — це ніби наша друга родина. Ті, хто ділиться з нами радістю, підтримує в скрутні моменти і завжди поруч у будь-яких пригодах. Через дружбу ми вчимося розуміти один одного та цінувати кожен момент разом.

Ми підготували добірку книжок для дітей і підлітків. Ці книжки наповнені кумедними та захоплюючими історіями про дружбу, пригоди та взаємну підтримку.
Серія «Фібі та єдинорозя», Дана Сімпсон

Неймовірний і кумедний комікс про дівчинку та її подружку-єдиноріжку, який захопить з перших сторінок. 

У серії три мальописи — «Фібі та єдинорозя», «Фібі та єдинорозя. Життя на повну» та «Фібі та єдинорозя проти гоблінів».

Про що серія? 

Фібі — дев’ятирічна школярка, яка живе звичайним життям. 

Меріґолд Розкішні Ніздрі — незвичайна єдинорогиня, яка полюбляє проводити час просто дивлячись на себе у дзеркало, адже вважає себе неперевершеним створінням.

І так уже випадково трапляється, що одного дня Фібі влучає каменем у Меріґолд і тим самим рятує єдинорожицю від пастки власного неперевершеного відображення. За це єдиноріжка обіцяє виконати бажання дівчинки  —  стати найкращими подругами.

Верхи на єдинорозі Фібі стикатиметься зі звичайними дитячими проблемами: жорстокістю однокласників, нудними уроками... А також із деякими не зовсім звичайними: як от чарівне зникнення волосся з голови її запеклого ворога чи знайомство з цукерковим драконом.

Крім того, у серії мальописів зустрічаються цінні істини, які так важливо почути якомога раніше в житті.

  • Справжня дружба поважає свободу.

  • Не існує ідеального моменту. Це все одно, що брати в борг у майбутнього.

  • Можеш робити все, що завгодно, якщо просто повіриш у себе!

Поринайте у шалені пригоди разом з Фібі та Меріґолд Розкішні Ніздрі.
Цікаво буде всім, від 6 років і до 100.

«Міцна дружба Дімона», Юрій Нікітінський 

Жив собі Дімон — веселий, авантюрний, щирий, романтичний хлопчина. Тобто не зовсім хлопчина. Він мав друга Семена. Тобто не зовсім друга. Проте дружба в них була дуже міцна. А потім зустрів Дімон кохання. Її звали так само, як нашого героя. Тобто не зовсім так само. Книжка Юрія Нікітінського знайомить нас із гамірливим товариством — мешканцями трав і кущів. А також із їхніми пригодами, випробуваннями, злетами й падіннями (у буквальному сенсі) та космічними польотами.

Всі історії – невеличкі за обсягом, але кожна містить своєрідний філософський висновок, таку собі «життєву мудрість Дімона», як от: чим вище заберешся, тим болючіше падати, краще зайвий раз промовчати, ніж дурницю ляпнути, на колір і смак товариш не всяк, тримати ніс за вітром і при нагоді зриватися в незнані землі та ін. 

Формат книжки дозволяє читати її на розсуд читача – чи то як повістинку, чи то як збірку пригод про кліща, чи то як окремі анекдоти про Дімона. Сподобається і батькам, і дітям. 

Серія «Панна», Ольга Купріян

Серія для підлітків про трьох однокласниць: Софію, Олю і Діану, які навряд чи колись стали б найкращими подругами, якби не почали вести спільний блог в інстаграмі під назвою @panna.

Та от тепер вони не просто проводять утрьох багато часу. Вони сваряться, миряться, закохуються, розчаровуються та навіть хворіють на вітряну віспу — усе разом.

Кожна книга серії глибше розкриває для нас одну з головних героїнь, кожна з них дуже різна, але в кожній можна впізнати себе.

В серії вже вийшли дві книжки — «Панна Оля» та «Панна Софія», наразі авторка працює над книгою від імені Панни Діани.

Серія «Матіта HB», Сузанна Маттьянджелі


Матіта — звичайна й незвичайна водночас. Як і багато інших дівчаток на землі, вона ходить до школи, переживає тривоги й радості, успіхи й невдачі. Вона закохана в однокласника Якопо, має найліпшу у світі подругу та неабияк полюбляє вигадувати! Адже це набагато цікавіше, аніж робити реферат-дослідження. 

Історії про Матіту — це новий бунтівний погляд на знайомі з дитинства казки, детективні історії й грандіозна вистава шкільного театру. І це лише кілька сторінок у щоденнику нестримної фантазерки. 

Книга змусить вас не просто усміхатися, вона змусить реготати й подумки аплодувати героїні за винахідливість і сміливість.

Те, що дорослій людині може здатися абсолютною нісенітницею, для підлітка стане допомогою у проживанні шкільних буднів, налагодженню стосунків з однолітками й навіть своєрідною терапією. Те, що головна героїня дівчинка, аж ніяк не зробить книгу нецікавою для хлопців. Навпаки, бойових дух і крутезний гумор нашої бунтарки буде натхненням для підлітків незалежно від статі.

 

Бакаржиєва Діана
PR-менеджерка видавництва «Ранок»

 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: