Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Чим книга «Що всередині? Транспорт» завоює увагу дитини
25.03.2023
Що почитати?

Якщо ви хоч раз дарували дитині машинку чи літачок, то знаєте, що дуже швидко така іграшка перетворюється на купку деталей. Колеса окремо, руль окремо, водій теж окремо. А все тому, що розібрати на частини й подивитися наповнення — найцікавіше заняття для малечі. А раптом дитині захочеться розібрати транспорт по-новому? Що, як дитина запитає, як працює сміттєвоз і де в пожежній машині вода? Зізнаймося, відповісти зможе не кожен дорослий. Але ж яке щастя — пізнавати щось разом! І в цьому вам допоможе наша книга «Що всередині? Транспорт».

Звісно, про транспорт можна розказати просто: «Це швидка допомога, вона їде рятувати людей» або «Це автобудинок, у ньому подорожують якісь відчайдухи». Проте ми, як діти, пропонуємо розібрати все детальніше.

У книжці зображено цілих 14 транспортних засобів, роздивившись наповнення яких маленькі читачі розширять свій світогляд, а ще, можливо, побудують перші дитячі плани на майбутню професію. Адже тут є також рятувальний гелікоптер, вітрильник, поліційна машина, пасажирських літак, телевізійний фургон та інший спеціальний транспорт. І можете не боятися, що дитині буде надто нудно від безлічі деталей, адже цей вімельбух особливий. Що ж саме надовго заволодіє увагою читачів? 

Нестандартний погляд на транспорт

Ця книжка створена так, щоб дитина дізналася, завдяки чому різний транспорт може працювати за призначенням. Скажімо, пожежна машина і швидка допомога мають руль, колеса та двигун, але цього недостатньо, щоб гасити вогонь і лікувати людей. У чому ж різниця?

Саме її й показує (так-так, саме показує) вімельбух «Що всередині? Транспорт». Пожежна машина містить рукави, розгалужувачі, помпи й навіть генератори. А працює на них пожежно-рятувальних підрозділ. Тоді як у швидкій обов’язково є дефібрилятор, ноші, купа бинтів і крапельниць, а також водій, фельдшер і лікар.

Частини транспорту намальовані окремо

Частини кожного транспорту в книжці як ніби винесено за межі машини, щоб читачі могли все роздивитися й запам’ятати. Після цієї книжки ваша дитина точно не переплутає сигнальний диск поліціянта з ліхтариком із автобудинку! Важливо й те, що частини не лише намальовані, але й підписані, а значення багатьох із них пояснено. Завдяки цьому юні шукачі засвоять, скажімо, призначення телесуфлера в телевізійному фургоні.

Унікальні й важливі професії

Попри те, що це книжка про транспорт, вона в оригінальний спосіб розказує про світ професій. Дитина знатиме, завдяки чому поліцейський затримує злочинців, а оператор сміттєвоза вантажить сміття.

Не тільки звичні машини

Це можливість дізнатися більше про нестандартні види транспорту. Наприклад, про автобудинок, у якому може мешкати й подорожувати вся родина. Як? Бо в ньому й пралка є, щоб усі були охайні. І потрібний посуд, щоб почуватися, як удома. І навіть котячий туалет. А також незамінні предмети для вдалої подорожі: каяки, весла, велосипеди й шлеми. Секрет сімейної подорожі розкрито.
Хлопчиків і дівчаток, які з раннього віку цікавляться роботою телевізійників, не залишать байдужими телевізійний фургон або фургон-книгарня. А вітрильник і рятувальний човен стане до вподоби всім, хто любить відпочинок на воді.

Це книжка-гра

Кожен розворот можна перетворити на безліч яскравих ігор: від відомих усім вправ на пошук і запам’ятовування до гри в професію. Вигадайте разом, як проходить день у працівника фургона-буфету, який щодня частує відвідувачів морозивом. 

Маємо дві поради: не поспішайте роздивитися весь вімельбух відразу — разом розтягніть задоволення й попрацюйте з кожним розворотом. А після прочитання не дивуйтеся, якщо дитина «визначиться» з професією й маритиме іграшковою копією вітрильника або гелікоптера. 

Гайда обирати транспорт до смаку!

ВГ «Енциклопедії»

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: