Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Чому книжки серії «Моє тіло змінюється» важливо читати дітям, які входять у підлітковий вік?
01.05.2023
Що почитати?

Дуже часто дорослі не мають чіткого уявлення, як пояснити дитині, які зміни відбуваються в її тілі протягом дорослішання. Іноді ж батьки та рідні й самі не до кінця розуміють, чому в доньки чи сина з’явилися різкі перепади настрою, неприємні відчуття в тілі або проблеми зі шкірою. Нова серія «Моє тіло змінюється» допоможе розібратися та допомогти дитині максимально легко ввійти в підлітковий вік.

До серії входять дві книжки — для хлопців і для дівчат. Вони нададуть впевненості на нелегкому, але такому дивовижному шляху дорослішання, розвіють багато страхів та запевнять дитину, що з нею все нормально, а зміни, які відбуваються — природні. Розгляньмо детальніше, про що йдеться в цих книжках.

«Путівник по дорослішанню для дівчат» інформує, які зовнішні та внутрішні зміни відбуваються з тілом у перехідний період, що таке менструація, як правильно піклуватися про себе й найголовніше — наголошує на унікальності кожної дівчини. Також із путівника панянки дізнаються про статеве дозрівання. У книжці є про стосунки і почуття до інших людей, але це книжка не про секс. Коректно й стисло авторка відповість на всі важливі питання, що турбують дівчинку, та спростить дорослим це завдання.

На жаль, майже ні в кого з нас не було в школі дисципліни, на якій ми могли би детально розібрати всі зміни, що супроводжують дорослішання. Говорити про тіло з дитиною було соромно, через що дівчатка стидалися появи волосся на тілі, вважали, що місячні мають бути страшенною таємницею й навіть соромилися попросити придбати їм бюстгальтер! Сьогодні застарілі настанови залишилися далеко позаду, й кожна дівчина має знати: вона неперевершена у будь-якому віці, а її тіло — красиве. Також важливо, щоб і вона, і її батьки усвідомлювали всі особливості перехідного віку й не лякалися емоційних гойдалок, які йому властиві. Це все — нормальні прояви дорослішання. Новинка «Путівник по дорослішанню для дівчат» переконає в цьому.

Друга книжка серії — про хлопців. З неї вони дізнаються, що таке мутація голосу, як правильно голитися та чому тіло стає дещо незграбним. Ще однією важливою темою є збудження та полюції. Часто хлопчики ніяковіють, коли в них уперше з’являються так звані вологі сновидіння або коли вони збуджуються у людному місці. «Путівник по дорослішанню для хлопців» відповість на бентежні запитання й порадить, як діяти в тій чи тій незручній ситуації; навчить піклуватися про своє тіло й окреслить важливість фізичних навантажень і повноцінного сну.

Обидва «Путівники по дорослішанню» супроводжуватимуть дитину протягом усього підліткового періоду й щоразу нагадуватимуть, що всі зміни є природніми. Тут чесно зазначено: дорослішати важко — але  книжки й призначені для того, щоб спростити цей процес.

Дуже корисну інформацію розміщено наприкінці кожного «Путівника»: вказані номери телефонів психологічної підтримки для дітей та підлітків, на які можна звернутися за потреби.

Особливістю книжок є те, що вони призначені для молодших школярів, тому не перенавантажені теорією: авторка доступною мовою наголошує на головному — змінах у тілі.  Допоможіть дитині легко та усвідомлено подолати цей шлях разом із «Путівниками по дорослішанню»!

 

Анна Колесникова,

ВГ «Енциклопедії»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: