Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
День за днем свято наближається
19.12.2023
Що почитати?

Незабаром найочікуваніша пора настане для дітлахів і дорослих — наближається свято Нового року. Всі — й великі, й малі — чекають чогось чарівного, дивовижного, доброго.

У грудні все навколо нагадує про те, що новорічні свята наближаються: яскраві вітрини магазинів, казкова музика, що лунає в кафе та супермаркетах, новорічні афіші, святковий декор на вулицях і в приміщеннях та, звичайно, новорічні ялинки… Все навкруги нагадує, що зовсім незабаром настане Новий рік.

Малеча бігає за вами й без упину запитує: «Коли вже настане Новий рік? А коли ялинку будемо прикрашати? А чи принесе мені Святий Миколай подаруночок?».

Щоб допомогти дорослим відповісти на всі ці дитячі «коли» й «чому» та зробити очікування свята ще цікавішим, ми створили настільний адвент. Цікаво, що саме слово «адвент» означає прихід, час очікування Різдва чи Нового року. З’явились ці спеціальні календарі порівняно нещодавно,  а саме наприкінці XIX ст. в Німеччині. Ідея виникла у винахідливої матусі фрау Ленґ, якій її синочок ставив безліч разів те саме запитання: «Коли вже настане Різдво?». Отож вона вирішила наочно показати своїй дитині та створила картонний календар із віконцями. В ньому їх було стільки, скільки днів залишалося до Різдва. За умовою хлопчик міг відчиняти на день тільки одне віконце. В ньому він щоразу знаходив солодке печиво. Що не день зачинених віконечок ставало менше й менше, й у такий спосіб він спостерігав, скільки ще днів залишалося до свята. Коли хлопчик виріс, він став виготовляти такі адвенти для продажу — коробки з віконцями, в яких дітлахи знаходили не тільки печиво, а й цукерки та навіть маленькі іграшки.

Ідея адвенту сподобалась багатьом дітям і дорослим, тож згодом їхні різновиди збільшились.

Один із таких різновидів — настільний адвент «День за днем свято наближається».

Цей календарик допоможе вам пояснити дитині, скільки днів залишилось до Нового року. А ще зробить це очікування цікавим, бо містить на кожен день грудня особливе завдання. Цей календар охоплює весь грудень і містить 31 аркуш. Тобто щодня, відриваючи один аркуш із календаря, дитина дізнається:

  • яке сьогодні число;
  • скільки днів залишилося до Нового року;
  • та яке цікавеньке завданнячко вигадав для неї Святий Миколай.

Щоразу дитинка зафарбовуватиме на ялинці стільки кульок, скільки днів грудня вже минуло. Отже, бачитиме, скільки днів до Нового року ще залишається. Лишень уявіть собі, скільки разів малюк попрактикується в лічбі! А ще й пальчики потренує та уважність.

На зворотному боці аркуша малечу чекає невеличке цікавеньке завдання. До речі, всі вони дуже різноманітні. Дитинці може зустрітися лабіринт чи домальовка, вправа на логіку чи увагу, завдання на фантазію чи лічбу, головоломка чи плутанка тощо. І всі завдання подані від імені Святого Миколая, що ще більше заохочуватиме дитину виконувати їх.

Особливий сюрприз чекає дитину 6 грудня — це чарівна аудіоказка від Святого Миколая. Її можна послухати за допомогою звичайнісінького смартфона, відсканувавши QR-код.

Увімкнувши казку, ви опинитесь у чарівній атмосфері доброї музичної історії, яку вам захочеться переслухати не один раз та обговорити з дитиною.

Цей незвичайний настільний календар зручно розмістити будь-де: чи то на кухні, де за столом збирається щодня вся родина, чи то на полиці в дитячій кімнаті. Цей маленький помічник нагадуватиме про те, що свято наближається.

Отже, день за днем календар тоншатиме, а коли буде зірвано останній аркуш — настане Новий рік. Очікування цього свята разом з адвентом обіцяє бути веселим та корисним!

 

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: