Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Дивовижні відкриття ведмедика Санні в космосі» серія «Світ навколо мене»
16.06.2022
Що почитати?

Кумедне маленьке ведмежа Санні і дня не може прожити без пригод. Він непосидько і пустун, який постійно хоче пізнавати щось нове так, як і наші малюки. І кожний день стає для ведмежати днем дивовижних відкриттів, адже світ навколо наповнений поки що зовсім незрозумілими та незнайомими явищами та істотами.

І де тільки не довелося побувати відважному ведмедику: у лісі, на морі і навіть… у космосі. У цій книзі Санні стає справжнісіньким космонавтом. Разом із ним малюки-читачі зможуть теж спробувати себе у ролі підкорювачів космосу.

Спочатку за допомогою спеціальної зарядки для космонавтів вони підготуються до польоту, потім дізнаються, як влаштований скафандр і навіть величезний космічний корабель.

Ракета полетить у відкритий космос - і наші малюки дізнаються, що  таке невагомість. Вони побачать, як виглядають планети Сонячної системи.

Це буде репортаж із борту сучасного космічного корабля. Малюки стануть дослідниками космосу разом із допитливим ведмедиком. До речі, у цій книзі, як і в інших книгах серії, є справжнісінькі наукові факти, подані весело і цікаво. Але є в ній і трохи чародійства, наприклад, в історії про сузір'я.

Можна сказати, що ця книга - перший посібник для малюків з астрономії, адже тут вони знайдуть прості та зрозумілі факти про нашу Сонячну систему, дізнаються багато нового про Місяць, на який висадиться ведмежа, і, звичайно, про планету Земля, де ми всі живемо. Дітям важливо зрозуміти, чому наша планета така унікальна та незвичайна.

Але і це ще не все. Маленькі історії про Сонце, метеорити і навіть інопланетян, які наснилися ведмедикові, зацікавлять дітей. Після читання такої книги, напевно, дуже захочеться разом з малюком спостерігати за зоряним небом, побувати в планетарії, а то й, взагалі, придбати домашній телескоп, щоб стежити за небесними тілами та затемненнями Сонця і Місяця.

У книзі є безліч живих і яскравих ілюстрацій, які, напевно, сподобаються малюкам і допоможуть уявити, що відбувається в космосі.

Можливо, ваш малюк і не стане космонавтом, коли виросте, але він точно навчиться аналізувати світ навколо себе, мислити науково (так-так, уявіть собі), шукати і знаходити інформацію і буде освіченою людиною.

Серія книг «Світ навколо мене» задумана автором Наталією Чуб як колекція історій про різноманіття навколишнього світу. Дитячий психолог добре розуміє, як знайти підхід до дітей та зацікавити відкривати та досліджувати невідоме. Прості та зрозумілі малюкам тексти дають можливість дорослим відповідати на «хитрі» дитячі питання. А під час спільного читання такі питання неодмінно виникнуть. Це і є основне завдання серії. Потрібно намагатися використати один із найактивніших пізнавальних періодів у житті малюків, щоб розширити кругозір, навчити не просто розглядати довкілля, а й аналізувати, робити висновки, уміти правильно ставити питання, самостійно знаходити відповіді на них.

Вся серія книг «Світ навколо мене» розвиває мислення, розширює світогляд малюків та чудово підходить для того, щоб налагоджувати взаємодію дітей та дорослих під час спільного читання. У серії вже є книги про пригоди ведмедика в лісі («Дивовижні відкриття ведмедика Санні в лісі») та на морі («Дивовижні відкриття ведмедика Санні на морі»).

 

Письменниця, психологиня

Наталія Чуб

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: